Bas dibaling batu oleh sekumpulan mat rempit?

Actually, baru je kot tau pasal nie.Heh,sedangkan berita semalam. Okey.Memang tak baca paper pun +_+. Haha. itupun terbaca kat blog fiD pasal nie.Time tu terfikir gak..apekehal nak baling-baling batu pasal kalah.Ape punya pemikiran yang tak matang la kan.

Then, tadi kene tag pulak kat facebook gambar nie..Laaa..baru nak tau yang bas sekolah kene attack tu bas sekolahku!Ahaks..adoyai..err..memang ketinggalan sikit la kalau baru tau kan.Haha,,tula tak baca paper ag.Hesh!

Just terfikir, kenapa macam tak matang je. Kalah dalam perlawanan bola sepak antara sekolah peringkat sekolah pun dah bertindak ganas macam tu. Baling-baling batu then kuar kata-kata kesat.Ahaha.Lawak pun ade.Apalah salah pasukan sekolah ku yang menang tu kan?Ahaha..tahun-tahun sebelum nie menang takpenah pulak kene macam nie.

Tetibe teringat kejadian masa lawan Bola Baling dulu, pasukan kami teruk kene provok and maki dengan pelajar lelaki pasukan lawan.Bengang ade jugak.Lawak pun ada sebab macam tak matang je.Lawan secara adil la kan.Bukan kitorang menang pun.Saje nak sycho lebihla tue.Ahaha..

Dan selalunya sekolah I tu selalu tak berapa disukai oleh sekolah-sekolah lain sekitar Kubang Pasu tu if ade perlawanan ape-ape.Tak kisah la sukan bola sepak ke,ape ke,pantun pun same.Haha ;)Sebab ape eh?Sebab sekolah SBP?Pelik..Tapi xla semua macam tu.Certain je.

♥Semangat sekolah menebal.Tetibe!haha♥

Comments

iema_z said…
xsuke wo0!childish gile...dyeorg igt dyeorg wt gtu org nk tkut r...

kiteorg dlu siap pnh kne booo lg mse nek ats pntas..siot tol
luvly mya said…
memang..ngeng gila sume..inilah nasib SBP..hush..
aimisyafiqah said…
seriously??
akak rase diorg ni budak2 lagi kot. anak manje... x ley terima kenyataan. anyway, congratz 4 SMSAH

there will always be people who are envious towards successful people
luvly mya said…
betul3..lagipun team bola jenan da bape taun da jadi johan..tak puas ati la tu kot..nasib jenan gitu..huu~tah pape kan..kot takat dunia ley gak nak sentap2 sgt
xptot sey...xde etika tol.
luvly mya said…
ayem: tau xpe..sedih tau..abis bas ksygn yg bnyk kngn tue..ehehe
JayKay said…
malu giler ah mende camnih jadik.
padahal pasal lu kalah wa menang jer.
wakakaa..
tp best kalo sbp compete sesamme sendri.
baertanding dengan semangat sukan.
eceehhh.
;D
luvly mya said…
tau xpe..lek ah..bukan dpt duit bnyk pun..medal je kot..haha..kecoh lebih..

suka jugak compete sesama SBP..paling2 lawan cheer..hak3 ;)
aleen said…
cm plek2 je diorg nih :D ala besela tuh kalau da nme bdak sbp dibenci saje bdak2 sekeliling kn. apelaa salah kte. takpela nasib kte pun tak la mbalas balik. kalau x sme2 la tak matang :D
Nadhirah said…
skola sbp mmg slalu kene condemn kan?
x ptot btol.hesshhh
luvly mya said…
k.aleen: heih..kalau balas balik jugak..memang la..sia2 dak SBP namenye..haha..mmg nasib SBP sedemikian rupa..sob3

diera: haah..lagi2 kalau asyik mng ape2 event..confirm kene condem,huh

Popular Posts