Berhati-hati mengapprove friend request.

Facebook adalah salah satu tempat untuk mengumpul kawan kan. Alomost everyday ade je orang yang request nak jadi kawan. Kadang-kadang entah sape-sape tah yang mengrequest. Dulu-dulu,waktu awal-awal guna facebook memang tanpa usul periksa, terus je approve semua yang request tu. And sekarang tetibe rase menyesal! Uhuk3! Berhati-hati okey. Bahaya jugak social networking nie.
And now tetiba rasa macam nak delete je rakan-rakan yang kadang-kadang tu macam mengganggu diriku ini. tskk.. >_<.. Selalunya sekarang nie kalau nak approve seseorang tue tengok ade mutual friend ke tak.Aha,, kalau ade mutual friend tu macam senang-senang gakla nak terima. Bukan nak kata bajet ke ape ke. Tapi kadang-kadang macam nak ade sedikit privacy and beware kan.Tehee ;)

I kadang-kadang memang suka on9 facebook, but then tak duk depan komputer. Ade jelah buat kerja lain. Pegi tengok tv ke, makan ke ape ke kan. Pernah satu hari tu on9 but pegi tengok tv. Pastu bila duk layan fb ade orang tu die chat ngan I. Tapi sah-sahlah tak berbalas kan. Then, dia maki-maki cakap I nie macam-macam.Sombong la,perasan bagus la,bla3.. Heh,macam sentap sikit time tue. Kalau dah tak layan tu diam-diam dah arr. So,start dari tue memang tak bape suka dah nak on9 facebook chat kalau tak duk depan comp.

Orang buat facebook nie untuk cari kawan kan. Bukan untuk buat musuh. Haish! Menyampah je ngan orang yang suka carik gaduh kat facebook nie. Bestnye melayan facebook ni just bila dapat jumpa balik kawan-kawan lama. Time sekolah rendah dulu ke tadika ke.Ok!Tipu. kawan-kawan tadika dah tak ingat. Haha. Dulu-dulu sememeh je masing-masing. Sekarang, wah, dah cun-cun and hensem-hensem belaka.Hak3

Tetibe addicted main application games kat facebook..waa.. tiap-tiap ari nak pegi cari gali harta.kot dapat harta betul takpe jugak. Iema,kamu punya pasal la nie wat orang adicted.Hek3..*joke*

♥Dalam proses mendelete orang-orang asing yang tak dikenali and yang menyakitkan hati ;)♥

Comments

iema_z said…
padan muke dye!padan muke dye!

treasure isle rocks!mya,nnt kite kasi energy pack okeyh syg =P
e~car182 said…
em,,samala kita,,kalau tade mutual fren,tros ignore!hehe,,
kalau ada tp xknal,delete je,,sbb nak tgk jumlah sbenar yg betul2 knal ;)
luvly mya said…
iema: ok2..kita tunggu.haha

ecar: betul3..friend je bnyk.kwnnye tak..haha
haha
sme la kte
dlm proses dlete2 gak
blocked je org cmtu..i pon xsuke org cmtu ;)
luvly mya said…
capital S hana : really?haha..gimme 5

sugar2 kapas straberry: haha..nak block terus rase kejam sgt pulak ;)
Fyra Ruslan said…
Bagus gak delete2 org xkenal ni.
Yeah,kdg2 privacy tuh penting.
Lgpun dorang add pun kdg2 sbb mutual friends gak.

Smpai maki2? wah,bhaya tu.
apa hal la plak nk wat cmtu.ish3.
better offline chat klu nk g mana2.
mcm sy on9 fb tp chat ttp akan offline. =)
Amirah Rashid said…
i pn same. rase takut nk approve org yg xde mutual friends. dah tu, klau approve, dor yg sombong. bukan nk tegur. ishh
mya..haha..mmg2..jgn apprve org yg cm2..wat sket hti je..

p/s:zaima..treasure isle???haha
luvly mya said…
fyra: tula pasal..tak de kes tetibe kene maki.haha..bencik

amirah betul3...kdg2 ade yg pervert lagi ah

ayem: haha.mmg..tengah proses mendelete..haih

aah..nape2..haha..die ah pengaruhi

Popular Posts