Me??driving this big car..Ahaha

Hari nie first time dapat drive selain dari drive dekat akademi memandu. Berhari-hari merengek-rengek ngan my mom and my dad nak bawak keta. Tak dibaginye. Haha, maybe tak percaya kot. Kadang-kadang tu pulak hujan lah ape lah. Memang tak berpeluang langsung.Uhuhu.

At last hari nie berjaya jugak drive. Mai2 my dad bawak kereta suzuki Apv. Kereta tu besar okeyh. Macam van. Muahaha..rasa macam cuak je nak bawak. Sebab rasa kereta tu macam besar sangat. Compare ngan kancil ah kereta yang selalu bawak. Rasa macam dah nak bawak lori lah pulak.(bila pulak penah bawak lori.isk)Rasa cam eh, Me?driving kete nieh..I kecik je kot..eh..okok..rendah je kot. Muaha.. Then my dad cakap risau ape,stereng,sume2 same je size die. Muahaha..okey abah.

Memula,ayah I bawak pegi jalan mati. Yang memang for sure takde orang nak lalu kan. For a start kenelah. Kang buatnye langgar orang. Peh..naya. Haha. Dah try bawak kete besar nie, okeylah. Takdelah rase macam bawak lori pun. Muahaha. And lagi best sebab kereta macam tinggi kan.Rasa macam best je bawak.

But, ayah I still tak kasi bawak terus. Dah sampai jalan yang macam banyak kereta sikit tukar driver pulak. Ehehe, lagipun nak amik adik2 balik skolah. Lalu kawasan sekolah tu bahaya lah sikit kan. Budak2 bukan kira apa kalau diorang nak lari-lari. Driver junior macam I nie agak bahaya untuk dibenarkan memandu. Haha..kalat2 karang sume tak jadi. Langgar anak orang sape susah.

Tetibe rasa setiap petang nak ajak abah jenjalan ngan kereta. Abah jadi cikgu a.k.a JPJ private okeyh. Haha.. Rasa seronok pulak dah boley bawak kereta macam nie.. Muahaha.. Eksaited lebih ape mya oii.. ;)

Comments

syafEnaz said…
ahaha..mya..amEk cuti smgGu..mEh drivE kt kmpong aku..xdak kEta sgt..ahahahh..
dlu masa mula2 bawak kereta, memang excited. bila dah lama lama ni. rasa cam malas pulak.heheh :P
iema_z said…
dh boleh dtg my house la syg!=P
Amirah Rashid said…
same laaa. my parents xbg bwk lg. aiyaa. penat2 kite lulus amek lesen, dye xbg pulak. haha
syefi said…
tadi ada bawak keta tak?
benti tepi highway then tuka driver with ur dad?
area balakong..?
luvly mya said…
eh2..tadi memang ade bawak kete and tukar ngan my dad..but bukan kat area balakong..area2 nilai ade la..;)
syefi said…
haha
kebetulan yg sgt same kot
td nmpak ade gurl ni tuka dgn her dad jgk tepi jln
kereta pn same
tibe2 tringat kamu
luvly mya said…
haha..really?kebetulan gila..ngeh3

Popular Posts