Kenapa I fobia dengan kucing.

Kucing? Sape takut ngan kucing mesti orang gelakkan. Eleh, macamla kucing tu makan orang ke ape ke kan. Tapi I ade sebab tersendiri kenapa fobia ngan kucing. Macam-macam orang cakap kalau kita sayang kucing tu bagus. Even nabi dan sahabat sendiri sayangkan kucing. Okey, betul. Bukan tak sayang kucing tapi fobia.Tak benci pun taw.Just fobia. Hehe

Salah satu sebabnye ialah, bulu kucing tu kan macam tak elok kan. Lagi-lagi I ade asthma yang memang bahaya dengan bulu-bulu and segala hama nie.Tapi bende nie boley je dielakkan. So, its not a big deal la.
kalau kucing besar macam ni takottt..

Satu lagi sebab yang sangat-sangat fobia ialah kerana peristiwa di mana I kene berak ngan kucing. Kene berak! Bukan terpijak taik kucing ke ape tau! Sheesh! Memang rasa pengalaman yang takdapat dilupakan dan seriau je.Bende nie berlaku masa dekat asrama dulu.School i memang banyak sangat kucing-kucing yang kekurangan kasih sayang.Suka je menempek-nempek ngan orang.Disebablan tak berapa suka malaslah layan kan.Tapi takdelah sepak-sepak ke humban-humban die.Paling-paling jerit je suh kucing tu blah. Macamlah faham kan.

Satu hari tu bangun pagi dengan mamai2 tengok macam ade setempek bulat kaler hitam ke coklat ke atas katil. Mane nampak sebab lampu tak bukak ag. Then macam terfikir, ade makan chipsmore ke eh malam tadi.Eheh,sebab da macam chipsmore je rupanya. Pagi-pagi bangun tidur mane ade bau kan.Then tanya kawan sebelah ade bau pape tak.Die tak bau pape gak sebab die pun baru bangun tidur.

Selang beberapa minit, deria bau pun dah kembali normal.Tetibe terbau. Kawan-kawan katil-katil sebelah dan dihadapn pun dah terbau. Shit! Taik kucing. Hua3.. Memang rasa macam-macam time tu. Nak menangis pun ade. Geram gila pun ade. Sebab terpaksa lah bukak cadar,selimut and semua-semua untuk dibasuh. Selalu buat hujung minggu. Hari sekolah mana ade masa sangat kan. Tapi terpaksa. Ditambah-tambah dengan bau yang sangat-sangat meloyakan tu. Huhu.. Melekat-lekat lagi dekat seluar.Waa..

Pagi-pagi lagi dah kene insiden macam tu.Seharian bad mood sebab kene berak ngan kucing. Start pada hari tu makin bertambah-tambah fobia dengan kucing.Taktau la ape yang kucing tu berdendam sangat sampai tegar meninggalkan saguhatinya di atas katilku. Ouh!! Sangat terharu!

♥i lap u kucing.huk3♥

Comments

iema_z said…
aaaaaaaaaaaaaaaaa!my bed pnh kne berak dgn burung u know...balik2 dr prep ptg tgk ad ta*k bertempek ats katil...urgh..shit tol..
luvly mya said…
sayang2..taik burung tak bau,.huk3..dahla pagi2 nak rush g kelas..stress je.haha
iema_z said…
ahahaha..tu la kn..xtutp pintu ke syg oi?awat tibe2 leh berak ats ktl?
Jannah J said…
Sama la kita tp I tak kisah kucing kat sebelah cuma jgn da menggesel2 mntk belai tu I dah takut nak dekat.
Cik Guli said…
never forget it. kah3 xDDDDD
luvly mya said…
iema: dei masuk kot tgkap..tataw..dendam ape tah..haha

jannah: btol3..esp tym tgh2 mkn kat kedai ade kucing gesel2..haih..

ayun: huwaaa..kan3
artmedia said…
AHAHAHAH... dapat adiah dari kucing.. die sayang tu.. ^^
~ Ann ~ said…
ahaha... nasib bek ckit jer kena.. tak ke naya klu kebetulan kucing tu sakit perut cirit birit.. huahuahuahua
Fyra Ruslan said…
Hahaha. sian la mya..
kucing xsengaja terberak kt situ tuh.
u dah felinophobia ok. fobia pd kucing. hehe. ^.^
-L- said…
sayangi kucing anda!!!!
Amirah Rashid said…
aiyak. mcm mne la dye blh melepas dkt situ? -.-" erm, cuba suke dkt hamster. sbb dye comel. hehe
luvly mya said…
yen: syg la sgt tue

fyra: ahaha..bukan aurolophobia ke..(betulke eje ni)

-L-: tamo syggg..haha

mai: grrrr!!haha

amirah: haha..mmg banyak kucing kat asrama tu..nyampas..haha..hamster,takley,,asthma,,hacumm..haha

Popular Posts