Perbezaan zaman dulu dan sekarang.

Dulu : kalau orang2 datang umah nak tengok gamba. Kita akan cakap ``sekejap eh, saya pegi amek album gambar``.

Sekarang : Kalau orang nak tengok gamba-gamba percutian. Kita akan cakap `` kau ade facebook tak?aku dah upload sume dalam facebook.Tengok kat facebook jelah.``. Eheheh

Realiti lah kan. Sekarang nie dunia dah semakin maju. Rata-rata orang semua ade facebook. Even makcik2 pun ade kan. Kanak2 yang kadang2 membaca pun tergagap2 lagi pun dah gatal2 nak ade facebokk. Like my adik, merengek2 mintak tolong buatkan facebook. Bila cakap tak boley, tak cukup umur. Pandai je die suh konon2 tipu umur. Hesh!!pandai je kau eh..haha

Sebenarnya nak cakap pasal gamba bukan pasal facebook. Terpesong sebentar. Haha, idea nie terlintas time tengah scan gambar-gambar lama time kecik2 dulu nak upload dalam komputer. Bukan ape, just takut gambar tue rosak and better simpan dalam hard disk kan.So, time tengah tengok2 gambar dalam facebook tu, adik bongsu i tanya takde ke gamba die. Sebab die tengok gamba kakaknye nie beralbum-album kan.

meh saji sikit gamba muda-mudi

Yang die pulak agak-agaknye gambar-gambar die yang ade sikit sangat yang bercuci. Mostly sume dalam computer or disk. Yelah, dulu zaman2 I nie mane nak ade kamera-kamera digital. Sume pakai kamera kodak en. Zaman adik2 I nie pulak mane nak jumpe kamera kodak dah. Tah2 bila tunjuk kat diorang nie, kamera kodak pun dah tak kenal. Hehe. Macam kesian je die takde kolesi album banyak2.

Macam rugi je sebab tak boley nak belek2 gamba tu dengan puas. Hahaa,sebab nak tengok dalam computer macam tak comfortable sangat je kan. Sekarang nie even gambar sume simpan dalam computer and sudah semestinya dalam facebook. I still akan cuci jugak gambar-gambar yang menarik. Baru feel kan tengok gambar yang bercuci.Before2 tido boley gak nak usha2..muahaha..

♥gamba sekarang dah tak banyak beralbum.beralbum facebook je♥

Comments

Nadhirah said…
auwww..comelnye gamba sape tuh...hahaa~~

aah..skang ny da xde da album2..
album fb je.
tp tetap nak cuci gamba sbb kdg2 ade virus ke serang hard disk.hohoho
Amirah Rashid said…
dlt rmh ade byk gila album gmbr lama. bila tgk balik, asik gelak jee. haha :D btw, comel la budak tu. sape name dye? nk knl blh? hehe

Popular Posts