Sedeh bercampur frust sebab nampak duit melayang-layang.

Apesal tajuk entry punya la panjang.Haha.. macam ape je kan. Huhu.. meh nak cite sebab ape sedeh. Tadi mampu tulis pendek gilaa je. Sebab konon-konon sedeh. Memang sedeh. Tapi takdelah sedih sangat sampai tak boley nak taip entry kan.Muahaha.
Sebenarnya sedeh bukan sebab ape.Sedey sebab tadi ade test JPJ. But tak lulus. Dalam erti kata lain lagi FAILED! HAHA. Tah pape ke kan nak sedey sebab fail. Ramai je orang fail.Muahaha.. I ade sebab tersendiri tau nak sedey lebih-lebih.Ekeke.Anyway,thanx kat sume yang bagi tips nak lulus kat entry nie. Sume i praktikkan tapi memang bukan rezeki lagi kot nak lulus.

Salah satu sebab kenapa memang sedih gila. I failed dua-dua part kott.. Malu seh, malu! Orang lain berdasarkan pemerhatian la. Takde la pulak gi tanya sorang-sorang.Masing-masing at least gagal 1 part je. I dua-dua. Boo sikit sama ini budak! Ahaha.. =_=. First-first sekali buat bahagian bukit. Memula okey je cantek. Then mengundur. Alasannye maybe sebab takley nak sesuaikan ngan kete tu.I dapat kereta model lama. Lain dari yg slalu blaja.Mostly yang gune kete tu pun failed! Eleh alasan kann..Haha
Then macam sedey. But pujuk hati, takpe2.. japgi buat elok-elok. Time nie dah nampak da not-not duit RM50 terbang ke awan biru.Ahaha.Cool.Kontrol jiwa.Jangan nanges. So,terus tunggu giliran untuk test jalan raya. Lama pulak tu tunggu. Rehat sejam la.Num giliran da lah 53! Lama aiyo. Haha. Menunggu dengan penuh penyiksann.Tetibe rasa hati tak sedap.Sebab rasa macam takley lulus gak.Tengok ramai yang telah berjaya digagalkan.
Sebabnya, jalan nak keluar ke jalan raya tu kene melalui bukit yang agak tinggi.Sumpah takut sebab tadi da x lulus bukit.Dan seperti yang dijangka. Memang tak berjaya nak jalankan kereta.Sampai mintak peluang lagi kat orang JPJ tu.Punya tak malu.Ahaha.. Malu weh, malu. Before tu memang dah gelabah sebab JPJ tu dah gertak I. I nie hati kecik je derr.. mane leh gertak-gertak terus gelabah tau..After tu bila dah berjaya digagalkan,JPJ tu cakap ngan I. Mak aih lembut lak sore pakcik eh.Ayoyo.Time tu memang cakap suara keluar pun malu-malu.Suara tahan nangis.Keh3

Lepas tu denga ade orang cakap.Lega pun lulus. Kesian kat adik tu kan.Die cakap ngan kawan die.What the cakap kat I ke. Alahai..muka tebal gila time tu.Dah arr panas bertambah merah ah mukaku ini.Waa..nak retest kene bayar RM 180. Tambah kelas 2 jam RM30.takke dah 210 tu. Terbang duitku weh. Da takde duit. I kan buat lesen pakai duit sendiri.Huu~Pastu pulak paling awal boley retest 11 Mei. If masuk matrix memang tak sempat. Lesen L da nak xpired. Tu yang buat bertambah sedeh and frust menonggeng.Huhu..Tengah banyakkan bersabar je nie ;)

♥Malu gila!nasib takde orang yg dikenali kat situ♥
sorry kene baca entry panjang gila

Comments

artmedia said…
alaa... wat second time msti ok nye... ni cm x bese kan kete situ... clutch die cm laen sket... tape2.. jgn sedey ^^
iema_z said…
xksh bce pjg2 syg..huhu
xpe2..tu ujian kot..
my jpj test 11 mei jgk..
n i mmg xmsuk matriks..
syg msuk ke?
cik.azYma said…
mia,jgn sedey2..4 ur infomation,aku pn failed dua2 bhgian..muahaha..xpe2..buley try da best lagii..next tyme wat yg terbaekkk tahu? Chaiyokk2!! ;)
luvly mya said…
yen: hope so.haha.memang..macam tak besa gila..

iema: haha..gudluck then..tak sure ag..if masuk la tu..haha

ima:thanx for ur support beb..muah2.haha
zuhaidazunairi said…
mya : boleh try lg kan , jgn sedih :)
mya..
sbar je la..
standard ar malu..
hee..aku ramai kenalan siap tyme test..huu..sumpah..lg malu..

Popular Posts