Alhamdulillah. Perlu membuat pilihan yang tepat.

Aha, update from Kuching,Sarawak.Ehehe, nak jugak update nasib baik ada masa jugak malam-malam macam nie. Kat sini pukul 9 da macam pukul 12. Mall-mall besar pun tutup.Pagi pun cepat cerah,tido still lewat cam kat semenanjung gak.Ehehe. Actually, nak pergi bercuti nie pun macam hati x sedap. Dup dap dup dap sebab gelisah nak tunggu result UPU.

Sepatutnya result boley check hari nie pukul 12 tgh hari kan. Malam tadi baru sampai hotel,tetibe my friend call. Cakap bak sini number ic nak tolong cekkan. Ha, dah boley cek ke? Macam terkejut.HAHA. Cakap tgh hari nie kan. Bagi number ic,bla3. Then my friend cakap dapat Asasi Sains UiTM. Same dengan die pulak tue. Bermacam-macam rasa sebab aku macam nak UM,or UNIMAS ke. But then, still bersyukur. At least ade jugak dapat asasi kan. Then bila denga yang dapat Asasi Sains hayat kat UM tu, masing-masing straight A or 9a. Okey, tak cukup layak rasanya.UM tough kan. Asasi kat UiTM pun oke.

Alhamdulillah sangat-sangat. Bersyukur ke hadrat Illahi. Sekarang macam berbelah bahagi jugak. Matrix or Asasi. I ask my parent. Nak pegi ke ? Then they said,pergilah, at least dah duk dalam U. Kalau kat matrix tak lagi kan. Tapi dalam hati still macam berbelah bahagi. Dulu,konon kalau dah dapat U oke senang je nak decide Matrix or U tapi sekarang macam susah pulak *Sigh. And i do ask, my senior and some people sume kata better asasi. Kalau opinion korang macam mane. Lagi-lagi abang-abang or kakak-kakak yang pernah melaluinya? Meh kongsi-kongsi pendapat =)

Istikharah is the best way to make decision right, Plus with a good advice and opinion. I hope that i can make the best decision. Moga Allah tunjukkan jalan yang terbaik.Jalan ke arah cita-cita dah ade.So, kene struggle sikit nie mya. Biar jauh sikit perjalanan nak capai cita-cita tu. InsyaAllah dengan doa dan usaha boleh capai tu. Lepas nie dah takley la nak berulit dengan blog nie sangat. Kene struggle gila-gila untuk mencapai cita-cita. Ecewah. haha. Apa yang Allah dah tentukan nie adalah yang terbaik buat kita kann. Bersyukur ;p

Congratulation to my friend aisyah yang tengah sibuk-sibuk cek UPU tiba-tiba dapat call dari JPA buat dentist kat Jordan. I`m happy for u beb. Nanti jangan lupa diriku okeh.Ahaha, xsempat nak kuar kan.5 mei dah kene masuk. Huu~

Sape dapat sama ngan I,meh gtaw.HAHA.Boley wat sesi taaruf awal ;)

Comments

thniah mya..bgus tu dpt asasi sains kt uitm...my fren rmi gak dpt sne..:)
Alynn Notnot said…
thniah sbb dpt asasi. btw gua dulu amek matrx, then sambung degree. gua nasihatkan lu amek asasi. sbb life kat mtrx hectic. tkt lu tak dpt catch up dgn silibus pulak nnt :)
Syaz Shuk said…
congratz yehh. well, kalau still berbelah bagi, just follow ur heart. better pegi asasi la. nt bole terus buat degree. :)
luvly mya said…
ayem: thanx.ok eh sana?

alynn:thanx for the opinion

syaz: thanx2 ;)
Amylena said…
hye..i got asasi sns uitm too..still brbelah bhagi antra asasi @ mtric..mmg rmai sruh plih asasi..tp skrg msih mncri2 mklumt tntg asasi kt ctu..kla best,g ctu la nmpknye..;)
cik bunbun said…
asasi asasi!
haha. pilih asasi
oh btw, selamat berjumpe dua org kwn bunbun di sana. kekeke;P
ana_zara said…
xtaw nk suruh amik ape.. pernah dpt tawaran asasi UM tapi x pergi.. dapat tawaran matrik pon x pergi.. hahaha..
xda pengalaman boleh dikongsikan...
bagus nye kawan dapat dentistry kat jordan... kawan tu buat kursus intensif kat mana?
mya..gi asasi..btw..ikut kata hati..hee..

thnx ye..emm..aku x kn lpe kn ko..insyaAllah~
luvly mya said…
amylena: me too.tapi mcm da ade final decision ;)

cik bunbun: ye?haha.oke2

ana_zara: yup,best gila,jeles puna de,hehe..kat INtec..akak dulu x g sume tu g ane?
LeEsA™ said…
my dearr ,

congrate dpat asasi UiTM. not bad huh ? u should try. bsides , akak prefer sumer adek2 akak neh msuk u. klu mtrix tough. bkn nk kate u tak tough but then its more benefit in the future :) sng laa sket adek nnti.

pape punn , all da besh in ur decision ! i'll always support ur back. imyyy :)
ana_zara said…
akak amik tawaran dentistry jpa,g india. kena wat program Alevel dulu 1 1/2 tahun. insyaAllah bulan 7 ke 8 tahun fly la.
apple said…
award dik.follow your capability not your interest:)

http://razwa16.blogspot.com/2010/05/award-blog-cantik.html
luvly mya said…
aisyah: insyaAllah kata hati ke asasi ;)

akak: tula.sme kata camtu;) tqvm kak.ily ;)

ana : da agak da nie mesti fly gak.hha.bestla macam tu ;) gudluck then

apple: oke sis,thanx advice
iema_z said…
uitm uitm uitm uitm

ehehehhe..kite bce je..nk komen cm dh lme je kite t'tgl..sory dear =)
luvly mya said…
iema: haha..tape2..no prob ;0

Popular Posts