Hari pertama!. Bukan malam pertama lah ;)

Hello!! Apa khabar semua..hehe ;) Semoga sihat sentiasa. Curik- curik masa sikit update blog. Ececeh,sementara assignment pun takde lagi, masa pun banyak free lagi, boley lah kan nak update blog nie.

Hari nie dah start first klass kat Puncak Alam nie. Tetibe rasa macam tak percaya je dah bergelar pelajar Universiti. Hak3. Sekarang pergi lecture hall, bukan pergi kelas lagi dah. HAHA! Tak pakai uniform sekolah, pakai baju kurung. Hey, kau dah grow up la mya.

At first memang rasa macam tak yakin je nak gi kelas. Sebab semua orang yang tak dikenali. Semua muka-muka baru. Housemate ke, roomate ke, semua tak satu group. I`ve told you before yang I macam pemalu sikit kan!!! Hak3. Buang jugak perasaan malu and dah jumpa geng ;)
Diorang divide group by abjad nama. 1 lecture dalam 200++ orang. Ramai kan. Semua yang dalam lecture hall tu semua nama hruf A. Then, divide group for tutorial and lab pulak. My class is droup A4 and ade 44 student. And most of them sume nama start ngan Amirul,Anis and Amira. And ade sorang yang nama exactly same ngan I. Just nama ayah je lain. HAHA! Lawak je sampai tutor pun pening taktau nak panggil nama ape.Sume nama same je ;)

First day ni going well la. But, memang seriously penat sangat! Kelas dari 8.30 pagi smpai 5 petang. Just break for lunch hour and untuk sembahyang. Lagi pengalaman yang tak best time lab physics almost for one hour kitorang dok berpanas dalam lab tu sebab aircond tak bukak.Nak bukak sendiri memang takley sebab sistem set apekebendatah. Jadi cam sauna da untuk sejam tu.Lagi sejam nak habis kelas baru aircond terpasang. Lega~ HAHA! And so far dapat lecturer and tutor yang macam best.

Bila lecturer review subject tetibe rasa macam cuak je. Sebab too many topics for 3 month nie. And tetibe rasa macam i need my spm revision book!!. HAHA! Otak macam da blank sikit2. Bende yang dah belaja dulu pun mcm lupa sikit2. Mya2.. Adeh, takpe2. InsyaAllah boleh. Macam tutor cakap. I kan group A4 so, insyaAllah sume group nie ley dapat A and 4 rata. Amin~ Hehe ;)
Doakan ye.Hehe ;P

jakun!tiket bas singgit pun nak amek gamba

Disebabkan habis kelas lambat tadi and dah penat macam ape. Memang tak larat nak daki tangga batu caves tu. So,decide nak naik bas. Kene bayar seringgit, macam mahal sebab bukan jauh mana. Ececeh, tapi sebab da tak sanggup nak daki tangga,redah jela. Haha. First time nie naik bas nie. Haha! ;)

♥Wishing u all the best ;)♥

Comments

fiD said…
pandai la kamu jd pelajar asasi kan...

btw gudluck taw, jgn kejutan budaya k... cool je

slamat dtg junior uitm!
majulah bangsa, maju negara.
luvly mya said…
fid: pandai ke..haha..thank u..insyaAllah takk.doakan..hehe

suka lagu uitm!! ;)
cik paro said…
belaja rerajin ye!
alahai.. nek jela tngga tue... ttba je aku naik lif tadi even org dh penuh tp stay ley dsumbat lagi.. ini menunjukkan tangga tu mmberi kesan yg effective utk trunkan brat bdn.. huahahaha...
iemaZAIMAH said…
cian cyg kite kne naik tangga hari2...xpe2..untuk blaja..go mya!
Cik Guli said…
yay! heheehehe
luvly mya said…
cik paro : tq2 ;)

zizie: heh,penat oke.

iema: haha..thanx syg ;p

ayun: kau yey ape
Syafrizal said…
selamat berjaya ye sebagai student
mula-mula memang camtu
lama2 ok kot...
luvly mya said…
syafrizal: tq very much ;)haha..harap2 leh cepat adapt.
Anonymous said…
Test suara

Popular Posts