Percubaan pertama ;)

Percubaan pertama membuat kuih dan bila hasilnya agak memberangsangkan walaupun tak perfect tapi rasa macam gembira. Wakaka. Ni sume akibat rasa seronok nak belajar buat kek sendiri. Mula-mula duk tolong makcik je. And bila tengok, lerr senang je buatnye terus excited nak buat sendiri. Sebenarnya minat nak buat kek nie dari kecik da ade. Tapi tak pernah berpeluang sebab tade kemudahan.

Bila da menunjukkan minat yang berlebihan, bodek-bodek mama ngan abah suruh belikan mixer untuk buat kek tu. Hehe, konon la kan. Tadi pun pergi la beli. Wallah, fresh dari ladang lagi. Abah tunaikan la jugak permintaan anak dara die nie yang konon nak buat kek. Masuk dapur malas nie. Haip! HAHA!Tak kisah la tinggal seminggu je pun nak try buat kan.

Percubaan pertama nie buat muffin blueberry je. Sebabnye tu je bahan-bahan yang da siap sedia ade sejak sekian lama. Tak terbuat- buat je. Nak buat kek,memang tak sempat nak beli bahan-bahan kan. Teehee. Meh tengok hasil tangan buat kali pertama nie.


Wokeh, nie masukkan adunan muffin tu kat dalam cup nie. Hesh, tak comel la pulak cup die.wakaka. bukan nak makan cup die mya, nak makan muffin die +_+

Percubaan pertama. what?buruk gila rupa muffin aku. Siap melipoah ruah lagi bak gunung berapi memuntahkan lahar wokeh. Hesh, tanpa malu-malu je die nak kuar. Rasa? dijamin sedap. Tinggal rupa je huduh. Don`t judge a book by its cover ek ;)

Ehem,nampak comel sikit tak?HAHA, takla macam tak tau malu sangat nak keluar kan. Nie sume duk elok2 je dalam cup tu. Haa, kan comel macam gini. Hee, belajar masukkan sikit2 je dalam cup tu. Kalau tak jadi buruk sebab melimpah macam gamba 1st tadi. Ni kan rupa da elok sikit. Hehe ;).

Tetibe rasa bangga sebab da pandai nak buat muffin nie. Pasnie boley try buat kek pulak. Ceh mya, lagi seminggu da nak masuk belaja baru nak buat. 5 bulan duk umah taknak pulak buat. Ekeke, takpe2 try buat kek lak lagi seminggu nie. Yeah, masa masih ade.

♥Erk,rasa die sedap taw. Wakakaka ;p♥

Comments

Syafrizal said…
Macam sedap je hehe. Bak sikit :)
iema_z said…
nak cikit!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!ahahahaha!

mya dh pass jd wife!leh msk2..hehe
NaF said…
nak satu dek !! :))
Afiq Khalid said…
nmpam macm sodap..
hak3!
nanti hantar dkat rumah mai erk? hahaha xD
luvly mya said…
syafrizal : memang sedap,ecewahh.haha

iema: eh2, biasa..haha
luvly mya said…
KAK NAF: HA,meh dtg umah ;)

afiq khalid: erk,,sedap2..haha..

mai: tade delivery la..haha..mai dtg umah amek eh ;)
Mya said…
Percubaan pertama tu x nmpk mcm muffin, tp nmpk macam cucur.. hehe.. :p

Popular Posts