Red Wok cafe terbaikk..

Aha, entry nie sepatutnya nak publish malam tadi sejurus balik dari dinner tapi tetibe rasa macam entry hari ibu lagi penting. Hari nie baca entry kat blog masing-masing sume buat I touching, sume buat I rasa nak menangis sebab taip entry pasal ibu masing-masing.heh. Ciwek ah mya ;)
Deco restaurant nie chantekk..
Malam semalam gi dinner kat Red wok cafe nie lah sebab my mom and her friends nak test food la konon because diorang nak booking for hari guru punya jamuan. Well first time la pergi restaurant nie. First tengok memang impress gila. HAHA! Sebab macam jarang tengok restaurant konsep open macam nie. Bukan macam restaurant biasa. Red wok cafe nie kat seksyen 7,bandar baru bangi.This is my first time la pergi restaurant nie. Hehe, baru tau kewujudannya semalam. Baru lagi bukak which is on 26 febrauary 2010


Owner die cina muslim and of course makanan kat situ ala-ala chinese kan? restaurant nie jugak ade 2 bahagian. Satu part for makan steamboat only and another part untuk ala carte punya. Steamboat die pun boley tahan murah la jugak. RM22++ for adult and korang boley makan sebanyak mana yang korang nak. Best!! but, ade jugak but kan, if korang tak habis steamboat tu korang akan dicas RM10 for every 100gram wasted. Bagus gila, nak mengelakkan pembaziran kan ;)

Tetibe rasa da macam promoter restaurant nie la pulak. Artikel pasal restaurant nie pun baru je kuar kat paper mingguan hari nie. Baca kat siniTak salah promote bende yang menarik kan?Pekerja-pekerja pun cepat dan pantas bekerja, bagusla kan. Makanan pulak memang takyah cakap ah.Memang sedap, tangkap leleh la.HAHA!Nampak da lepas nie destinasi untuk gi dinner kat luar.Asyik-asyik kalau nak makan sikit gi Tasik idaman je kan ;p
butter prawn,tauhu sizzling and mamait chicken.(taktau eja+_+)

Memang ramai sangat pelanggan yang datang satu-satu masa. Waktu kitorang sampai pun da risau takde tempat duduk sebab ramaii sangat orang. Bukan melayu je yang datang. Cina,india pun ramai.HAHA!1 Malaysia weh.kih3.Yang bestnye..aiskrim dia free..lalala..janji tak membazir ;)Boleyla orang duk area-area bangi datang sini makan eyh.haha..*gila macam promoter dah* hehe

♥abah,before akak masuk belajar makan sini lagi eh.hehe ;)♥

Comments

Mr Rulez said…
wahh...makan2..my feveret nie..pastu gemok risau..nk diet..haha
luvly mya said…
haha.tula pasal..tapi xkesah.makan jugak ;p
Mr Rulez said…
betui 2..mkn jer..slagi boleh mamam kan..nnt dah sakit kempunan plak..hehe
iema_z said…
okeyh akak..nnt akak blnje abah pulak ye..

*ahahahahhaa!beb,nnt org nk dtg uitm puncak alam
luvly mya said…
ahaahah,,ngade ah sayang oii..kih3..
datang roger ah.dtg xjumpe org,,tamo kawan da..haha
Amylena said…
nice blog babe ..:)
Amylena said…
nice blog babe..:)
fiD said…
macam best jek Mya.. hehe

murah la tu,,, kalu aku kat situ, confirm habes sume makannan ,, hehe
ZhEt said…
haha bole cube ni. mya bsp kat mane? saye da duk tmn impian putra ouh :D
luvly mya said…
amylena: thank beb ;p

fid: memang best!!and boley tahan la murah dengan kondisi retoren yg superb!

akak zeti: should try,,bsp kat melati,,akak bila pindah??
iema_z said…
nnt org roger ouh..rmai suh dtg tgk dyeorg..ehehe
Cik Nurul Pinky said…
ooo restoran baru yerkk..hahahaha salam perkenalan..blog awak kita dah terjah hehehe
luvly mya said…
iema; wohoo..okeh2..jgn tak roger lak.ekeke

cik nurul pinky: salam perkenalan juga,.maceh ;)
Amirah Rashid said…
u mmg buat i nk try pergi sanaaaa. heee ;D tp mmg bgus konsep restaurant ni. elak pembaziran. n ice cream tu, mmg menarik perhatiann ;D
luvly mya said…
amirah: yes2..please come,,i bawak u nnti..haha..tau xpe..i makan smpai 2 mangkuk ok ;P

Popular Posts