Selamat tinggal Kuala Pilah, Selamat datang Puncak Alam

Hehe, tajuk entry macam nak tinggalkan sebab nak pegi mane je kan. Nie nak cakap pasal U lah. Haha, sorry,, sekarang semua lepasan SPM macam I nie tengah duk kecoh pasal nie. Well, before nie kan dapat Matrikulasi kat Kuala Pilah and dapat Asasi Sains kat UiTM. Bila cek hari nie dapat tau kampus kat Puncak Alam.

Tengok entry pun dah tau la kan nak decide pergi mane. Hehe, susah gak nak buat keputusan nie. Kira pasal masa depan lah kan. Anyway, thanx to sape-sape yang ade bagi opinion and advice kat entry nie. Really appreciate it lah. Sayang korang +_+. Banyak jugak tanya-tanya orang lain, ex-student, pakcik makcik and of course discuss ngan my parent. Lastly, kata hati kata macam nak pergi Uitm je.

Tadi macam ade gak mengalami kekonfiusan. Sebab, bila check surat tawaran tulis kat situ Asasi Sains,Sains Gunaan. Orang kata kalau sains gunaan nie takley nak sambung medic,pharmacy or dentistry tu. Time nie rasa macam dah frust dah and rasa macam nak gi matrix jee. Then, tanya-tanya orang,cari maklumat baru tau macam mana kondisi yang sebenar. Thanx ye sape-sape yang tolong. ;) And after dapat penerangan yang maximum. Hati tekad balik nak ke Uitm.

Tengok tangga die +_+

Siap dah like page UiTM Puncak Alam lagi.Teehee. Tengok U macam best je. Sebab kampus baru. Memang cantik. Dah macam eksaited pulak nak g sane. Hehe. Tapi tengok tangga nak ke fakulti dari kolej macam terkejut gak.Denga cerita ade dalam 200++ anak tangga. Mak aih. Macam nak naik batu caves lak.Hehe. Mau slim la lepaih nie.Wakaka. Belajar sambil bersenam.

Tak saba lak tetibe nak jadi pelajar balik. Da dekat 5 bulan duk umah. Perlu refresh2 balik otak nie. Bagi ilang karat2 sume.Ahaha, mintak-mintak inilah pilihan terbaik yang telah dibuat. Ada berapa minggu lagi nak prepare sume. 23 Mei da nak daftar. Haish. Bermacam2 rasa. Wakaka. Meh2 sape yang join sesame meh kita berkenalan awal meh.Ekeke ;)

♥Sukarnya membuat pilihan♥

Comments

wah..best2..bngunn bru tue..thniah2..:)
Miro Armyrule said…
tahniah la yer...saya bekas matrix kuala pilah gak...huhuhu...dan klu dtg puncak alam..saya ucapkan selamat dtg sbb saya pun stdnt UiTM Shah Alam...
hanis aleeya said…
Welcome to UiTM ye.. Tapi kampus lain.. Hehe.. Sy kat Arau..
Amylena said…
hye..sme yek kite..dah decide..gi asasi uitm lah..ok skit dri mtrik..nice 2 know u ;)
Amylena said…
hye..sme yek kite..dah decide..gi asasi uitm lah..ok skit dri mtrik..nice 2 know u ;)
nurfatin said…
hye..
tengah ber- blogwalking. then jumpe entry nihh ;)

anyway. pegi uitm puncak alam??
same larr..

jmpe kat sane :) hehehe
Anonymous said…
Same lah ngan saye..
td pum saye konfius tgk2 asasi sains sains gunaan..
awak sure ke asasi sains ni leh amik medik n dentistry??

Selamat Kenal2

Lina
aimisyafiqah said…
Wow congrats!!!
Before ni asasi ade bnyk kt uitm lain tp asasi batch baru ni dye kumpulkan satu tmpt kt puncak alam. Sebelum ni kalo area selangor dkt uitm shah alam. Bagos la. tmpt 2 baru. tp sy dgr kemudahan transport gi shah alam kureng sket and tmpt 2 x bnyk bende sgt. bile start masuk??
luvly mya said…
ayem: haha..thanks

armyrule : yeke.hehe..k2.time kaseh.

hanis aleeya: ouh yeke?takpe2.uItm gak ;P
luvly mya said…
amylena: da decide..good ;) haha..nice to knoe u too

nurfatin: yep,insyaAllah jumpe nanti ;p

Lina: insyaAlah sure sebab saya dah tanya org Uitm tu,But, kita kene score la.kalau pointer rendah just boley buat sains gunaan jela.

kak aimi: yep.baru 1st batch pindah sana.memang dalam utan pun+_+.takde lrt and etc.hehe.masuk 23 mei.
AREku said…
congratz sis ;)
my lil sis pon dpt ctu gak
die dpt asasi chemical eng
t knal2 la ek
gD lUck ;p
hazimah haze' said…
cik LUVLY MYA, nampaknyer kite same tempat lar.. huhuhu..

sy pon asasi sc, UiTM..
jumpe di sane.. hehe :D
luvly mya said…
areku: oh yeke?hehe,,takpe2..nnt boley kenal2 ;)
luvly mya said…
hazimah: oh ye?haha..jumpa disana ;p
tangga tu besh,hee
tahniah !:)
luvly mya said…
keyna : haha...tq..
memang `best`
iema_z said…
syg i got there to0!

tp kite g uniten la...ish2..apsal rmai mber best2 kt sne seyh..

gudluck beb!ad umur org nk g lwt mber2 yg kt uitm puncak alam..

tgu org taw =)
luvly mya said…
iema: my best fren pun g uniten gak.haha

kalao tu ley jumpa ah kan..hehe.tq.gudluck gak kat iema:)
Anonymous said…
apsal saya kena daftar 3 Jun 2012

Popular Posts