Seminggu di Puncak Alam ;)

Oh yea, akhirnya blog kembali berupdate. Dah pulang ke rumah. Tak dapat nak digambarkan rasa gembira sebab dapat balik umah bila hujung minggu sebab umah dekat. Haha, tak mcam kat asrama dulu. Secara rasminya Minggu Destini Siswa(MDS) or orientasi kat Puncak Alam da habis. Kebetulan hari jumaat ni cuti wesak so, boley la balik cecepat ;)

Orang denga ceramah kami bergambar
Overall, orientasi tu okeyla. Eventough memang penat gilaa. Bayangkan 2 hari je untuk pendaftaran. Memang payah sebab nak bagi semua berjalan lancar and betul. Malam first je dah tido kul 2 and need to wake up very early. Terkesan la jugak sebab da lama tak bangun awal2 sangat. Hehe. Ape-ape pun thanx to abang-abang and akak-akak PM yang banyak gila bersusah payah tolong kami PB nie ;)
Lebih kurang keadaan biliklah. And ada satu loker besi 
Bilik superb!! satu rumah 4 orang and 1 bilik 2 orang. My roomate is kelantanese and i memang macam ternganga bila die cakap sebab slang yang sngat pekat. Tak paham tau! Hehe, and my housemate pulak ade 5 orang kelantanese, Abis la kawe pasni ghoyak kelate jah. HAHA! Ramai sangat yang ade 2800++ student. Sampai housemate sendiri pun xsempat berkenalan lagi. Kawan-kawan sekolah sendiri pun tak nampak btg hidung
Muka penat round PA! with new friend :)
Sorry kalau ade yang dikenali but then i xsempat nak tego, Kadang-kadang muka lain kat fb. kat luar lain. HAHA! Funny!Petang ke-3 kat sana kami dibawa kakak2 and abang2 PM round Puncak Alam(PA). Seriously penat gilaaaaa. Takley nak digambarkan. Baju takyah cakap la basah ngan peluh camne kan. Pergi round fakulti-fakulti yang maha besar tu. Adoi. And the best part is bila kepenatan dah merajai diri kene pulak medaki tangga maut untuk balik ke kolej. Tak nak naik pun kene naik jugak. Sebab itulah the only way yg ade,
See the stairs. `Heaven!` 245 anak tangga oke.
Lepas nie, memang itulah jalan yang akan dilalui setiap pagi untuk ke kelas. And ye,kelas I sume start awal pagi. HAHA! I will fall in love with you lah tangga maut ;)Sebabnya kalau pagi-pagi amcam tu nak tunggu bas takut terlambat pulak kan. Overall puncak alam best sangat. Nice view. Aman dan tenang. HAHA! Just one thing la rasa macam kafe patut ditambah,. Kafe yang da ade tu macam takley nak tampung bilangan student yang 3000++. Dahla memang jauh nak g kuar makan, Tu je lah tempat yang ade. Sekali turun, ramai gila kat kedai2. Haha.

Ahad ni balik PA balik and insyaAllah i will bring my laptop. Hehe ;) Best2. Entry nie diedit. Tambah2 gambar sebab tadi publish rushing,Haha

Comments

Cik Guli said…
aku nampak noren mencelah di situ. hahahaha
naek tngge?krus la mya nnti..hahaha..:)
iemaZAIMAH said…
yeah!syg bwk lappy!nnt ad mse on9 taw..huhuhu..

psl my entries tu kn..nnt i explain k babe..huhu =)
aimisyafiqah said…
owh? kt puncak alam duduk kt umah eh? jeles nye!! ktorg ni kt shah alam cam hostel, 4 org satu bilik. upload la gmba umah!
luvly mya said…
ayun : ye, itu noren. say hi please,.haha

ayem: yepp..haha tunggu la xlama lagi..kurus la kite..wakaka ;) poyo

iema: ye2, insyaAllah, hehe,, selalu kot 0n9 nanti

kak aimi: yep!best sgt kat cni. mb sebab kampus baru. i`ll buat in next entry okey :)
beshnye!nk blaja jugak!:D
Miro Armyrule said…
welcome to UiTM...huhuhu...nanti kim salam kat kawan2 kelantaneese tu ye...sbb saya pun kelantanese jugak...bereh..ahahaha...
Nadhirah said…
bestnyeee bilik dye.
gud luck er mya naek tangga yg byk hari2.
boleh slim pasni.hik9
Syafrizal said…
semoga berjaya mengharungi hidup sebagai seorang pelajar ye
jangan malas2... rajin2...
jaga kehalalan makanan
amalkan madu, roselle, untuk kesihatan otak
luvly mya said…
keyna: best?haha,u pun dah nak sambung kan? ;)

armyrule: haha..insyaAllah ;)

diera: yepp..sila lihat mya kurus pasnie okeh.wakaka ;p

syafrizal: terima kasih and thanx for the advice ;) appreciated
i xtau how i boleh dapat link blog ni. but terbaca 'tq akak2 n abg2 pm' tu. :)) i'm one of the PM. hehe.. btw sorry jugak if ada kekurangan kami. Goodluck good-luck sis !!

Popular Posts