Taktik mengorat dalam komuter ;)

Latar tempat: komuter rawang-seremban ;)
Latar masa : Petang. masa komuter yang terlalu sesak.
Pelakon: gadis pink dan lelaki bertopi +_+

Waktu petang time baru balik kerja memang keadaan dalam komuter tersangat sesak. Macam sardin? Oh tidak! malah lebih teruk lagi.HAHA! Masing-masing berebut nak menempatkan diri dalam komuter yang sedia penuh tu. Bermacam-macam bau dan wangian. Euww..haha. Semapt lagi jugak usha orang masuk jarum.Ekeke ;)

Gadis pink dan rakan-rakannya berusaha meloloskan badan untuk masuk ke dalam komuter. Tiba-tiba terdengar satu jeritan kecil. Rupa-rupanya kaki gadis pink tadi telah `ter` di pijak oleh lelaki bertopi tadi. Disebabkan keadaan yang sangat sesak maka tak sempat la pulak lelaki bertopi tadi nak mintak maaf.
Kebetulan pula gadis pink tu serious sangat comel.Putih gebu.Teehee.. Sedap je mata memandang. Lelaki bertopi tu pun cakap ngan kawan dia.
``Weh,aku nak mintak maaf la sebab terpijak kaki dia. Ada modal nak ngorat. Cun pulak tu`` ;)
Maka, kawan dia pun mengangguk dan menyokong tindakan dia.HAHA! Dan gadis pink tu pulak sedang berbual dengan rakan-rakannya dan tergelak-gelak kecil. Lelaki bertopi tu pulak lagi tergoda sebab dia kata yang suara gadis pink tu kebunyian gemersik merdu dan lembut je.
Ececeh,lelaki bertopi dah jatuh hati ke?Orang-orang dalam komuter semakin berkurangan. Keadaan dah tak berapa sesak. Maka,lelaki bertopi pun ambil kesempatan nak mintak maaf kat gadis pink. Gadis pink hanya tersenyum sebagai tanda menerima maaf dari lelaki bertopi. Lelaki bertopi terus memasang niat nak berkenalan dengan lebih lanjut. Lelaki bertopi pun senyap-senyap mengeluarkan kertas dari beg dan menulis nombor telefon untuk diberikan kat gadis pink ;)

Lelaki bertopi bersiap-sedia nak bagi kertas yang bertulis number kat gadis pink tadi sebab dia dah nak turun komuter. Kebetulan pulak, gadis pink dan lelaki bertopi turun di stesen yang sama. Semakin melebar lah senyum lelaki bertopi ;). Masing-masing dah turun komuter,lelaki bertopi pun mendekati gadis pink dan menghulurkan kertas bernombor telefon dan menghulurkan salam perkenalan. Gadis pink menyambutnya dengan baik.

Lelaki bertopi pun tersenyum dan jalan dahulu meninggalkan gadis pink di belakang. Malangnya... gadis pink menggenggam nombor telefon tersebut dan mencampakkannya di lantai sambil bergelak ketawa dengan rakan-rakannya.(weh,buang sampah merata-rata!). Dan,kebetulan pulak tak lama lepas tu lelaki bertopi pandang belakang dan nampak kertas tu dibuang. Arghh!! kecewa kot dan malu. Takpela, boley guna taktik tu lain kali okey.HAHA!

♥Memang suka perhatikan orang ;)♥

Comments

JayKay said…
mane de pkai kertas dah. masuk terus dalam phone.
wahahahaha
kyuubi_85 said…
jhtnya pompuan tu. kalau ya tk suka pun jgnlah buat mcm tu. huhu. kalo kena batang hidung sendiri apa macam?
luvly mya said…
jaykay: nak wat cane..kang mintak number terus takut bolayan.bagi ketas harap2 girl tu col.taapii hampeh gak,haha
luvly mya said…
kyuubi_85: hehe..tula pasal..kalau tak suka pun,simpan ah dulu kan.nanti2 buang ;p
pernah kena ngorat lebih kurang macam tu..

selalu beli air melo ais mase keje kat bp dulu..abg tu selalu bubuh melo lebih..air pon lebih..

2 minggu lepas tu.., abg tu kasi no phone ..konon-konon nak berkenalan...

amek memang la amek no phone tu..tapi bile die dah tak nampak..ku buang kan aje no phone tu ke tong sampah..!

huhu...sape soh gatal sangat..dah ade bini pon masih nak ngorat pompuan len..ish...ape penyakit la laki ni eh...
Cik Guli said…
hahahhaa. tudia konon macam macho ar jalan depan dulu. hihihihi. mai2 awek tu buang. hahahaha.
Qid said…
hahaha..
apesal aku twon awl eh?
adoihh..
law tak,msty laki tu ngorat aku dlu..
hahahhaa !
luvly mya said…
cik aidacomei: haha..tu gatal namanya.tak reti2 dah ada bini.isk3..apa nak jadi

ayun: tau xpe.die dah tersenyum bangga.konon2 taktik ngorat berjaya.muahaha

qid: ceit.haha.rugi die x bg aku num fon tu,law tak,konfem aku dah masukkan dlm blog.wakkaka
hazimah haze' said…
kesian lelaki bertopi... hua3...
Yorke Kun said…
stylo2..tp kurang power..mmber aku lg power..tulis no phone atas krtas aluminium yg ada dlm kotak rokok tu,lalu dpn awek yg dia usha, drop krtas tu atas meja budak tu, jln terus..pstu dgn muka kacak,toleh balik sambil wat signal "call me!"..dlm stgh jam lpas tu bdak tu msg bknalan!haha
iema_z said…
nak buang pun jauh2 r!ades

emo jap..ahahahaha!

syg!xbek ushar2 org gtu..hehe
luvly mya said…
hazimah: tak kesian pun.haha..gatal sangat nak mengorat tu.muahaha'

yorke kun: wahh..lagi style,,ni mesti kes lupa buat muka kacak neh.haha

iema: memang sngt suka usha gerak geri orang yg pelik2.haha
Ery Farieha said…
hadoi kecewanya lelaki itu
huhuhuh
miss hav0c said…
pewittt hotkebebeh
Alynn Notnot said…
mmg best pun perhatikan org. mcm2 ragam kite boleh nampak.
zati said…
muahaha..taktik yang kurang berkesan haxhax

entah2 laki bertopi tuu pun dah berpunya, biasalaa laki, pantang nampak dahi licin tapi TAK SEMUA, sesetengah sahaja (tak pasal-pasal aku kena 'hentam' dengan laki kang kahkah)

entah-entah pempuan tu pon dah berpunya, masing-masing dh berpunya, siapa tahu kan..haha
koru said…
kejam..tapi tula realiti an..T.T..terharu lak dgr diter mcm ni...
nazz said…
hahahah....taktik lamer la...aper da..pmpuan skrng kita tnjuk keikhlasan jer,insyallah trud admire lah..heheh
touyakaruma said…
Cakap kat awek Pinks tu ... Congratulations !

Ada lagi orang guna teknik cap ayam nak ngorat orang
luvly mya said…
ery farieha: tau xpe..mesti kecewa gila,xpat masuk jarum.haha

miss havoc: ahaks..memang hott ;)

alynn: yep..memang suka sgt peratikan org..eh.bukan stalk ye ;p
luvly mya said…
zati: ala,laki tu mmg saje nk main2 kot.test market kan..biasal laki(opsss!!)haha..tak semua macam tu ;p

koru: eh,terharu lak die..ekekeke

nazz: betul,lapuk kan.hehe..

touya: congrate for what..haha..tau xpe..taktik nenek moyang lp
aisyah ^^ said…
haha..sian mamat tu...adeh..
hm,kalo aku jd pompuan tu pun aku buang..hihi

wm,jap ni kisah betul ea?
hahahaha..xley bla...spe gdis pink tu?u eh?
Chaoi said…
kisah benar ke nie?
.alie. said…
kuala besut xda komuter

T_T
luvly mya said…
aisyah: yup,me too..but takla depan2 kot..hehe..eh,kisah benar la..hehe

ayem: haha..memang xboley bla gila,,eh,,not me la..haha.kan da note bawah tu.suka perhatikan org ;)
luvly mya said…
chaoi: yup,,memang kisah benar,tak tipu punya ;p

alie: alaa..takpe,nnt org boley wat dlm bas gak.teehee.
paan said…
lelaki topi xcukup kacak @ pink girl dah berpunya... kesian..haha

Popular Posts