MIHAS and Ice Room :)

Seharian hari  nie berjalan je, tak lekat umah. *sigh. Mia, dahla nak quiz minggu depan kan? test lagi 2 minggu je kan?? Tapi nak wat camne, tak kuat iman tengok my mom pergi jalan tapi xnak ikut. Wahaha, that is soo not me. Pelik tu :) Aish, bila nak study?? :P

Hari nie pagi-pagi lagi pergi MIHAS, International halal showcase dekat MATRADE, Jalan Kuching. Well, ramai gilak orang wokeyy. Tu pun kira okey lagi sebab dah pergi pagi kan. Adeh, tapi worth it gila pergi sana. Bagus jugak sebab bile pergi sana at least kita tau mana makanan yang memang halal and tak kan. Hey, makanan halal ke haram tu penting tau. Nanti jadi darah daging.

Best gila kat sana sebab most of the booth jual makanan. And bila booth makanan nie mesti la ade bagi food tester kann. So,apa lagi lalu booth ni test, lalu booth nie test. Nampak booth yang ade makanan je, cepat-cepat tarik tangan mama pergi booth tu. Ahahaha, keji gila kau mya. Buruk perangai okey,, bila lagi kita nak rasa bermacam-macam-macam jenis makanan tu. Nampak tak berapa banyak jenis sampai macam pun banyak kali :P

Disebabkan keterujaan test makanan, masuk kereta je perut kenyang gila. Naaa, teruk betoi! Memang banyak gila shopping situ okey. Bukan makanan je, perfume, pencuci muka, and etc yang bende-benda halal la kan. Tu pun baru berapa 3 hall je yang kami round. Tak habis lagi tu. Ada hall sampai hall G tau! Tak larat nak round sume sebab tangan and bahu dah kebas bawak beg-beg yang berat +_+ 


After balik je dari MIHAS nie balik umah jap and keluar balik gi makan aiskrim kat ice room nilai. Best kott makan kat sini. Ade western and aiskrim. Minimum harga aiskrim die RM7.90 tapi asikrim die macam specel la. Tak macam ordinary aiskrim and memang banyak. Makan sorang tak habis la beb. Sengkak perut :)


Dah petang bari balik umah. See, memang berjalan je. Buku tak sempat nak pegang agi. Mia, mia, *geleng-geleng kepala :( * HAHA.

post nie dah duk dalam draf sehari.problem nak uload gamba*sigh* tensen betull. :(

Comments

Kie-yu said…
ouh
nk pegi MIHAS tu tp jauh la
soh la dorg wat kt jb
huuuu~~
roche said…
bape kg tambah berat??...0_O
perempuan ITU said…
huhu.. i pun ade pergi mihas juga. :)
Syafrizal said…
kalau kat MIHAS tak semua yang orang Islam punya produk. Tak banyak.. kebanyakkannya orang bukan Islam yang kuasai.

Popular Posts