Weekend di Sunway :)

Well, this is my first weekend in Puncak Alam. HAHA! Selalu kerja nye setiap jumaat je dah lesap balik umah. Kata umah dekat kan, bukan homesick tau balik setiap minggu. No, no no.. tak eaa :)Disebabkan tak balik, so my housemate ajak pergi keluar. Release tension la konon. Jangan nak cakap macam nie ke nak dapat result okey. HAHA! Mane ley study 24/7 kan :P Alasan.

Macam-macam cadangan tempat yang nak dituju, last-last pilih yang terdekat je. Yelaa, duk puncak alam niee hulu sangat.Jauh sangat dengan mana-mana. Nak gi shah alam je decide but then nak tengok wayang la pulak. So,lastly gi Sunway Piramid. Yee, itu yang terdekat ye, itu pun amik masa lebih kurang dekat 2 jam lebih. Lama x?? Aish. Shah alam takde wayang taww.
Pergi dengan bas. So,nak gtaw yang I da pandai naik bas lompat-lompat tau. Tau da nak amik bas number berapa sume, Even at first tu ade gak terlepas bas sebab salah side tunggu bas. Hee~ takpela, at least pengalaman tu mengajar right? ;) Dari puncak Alam amik bas U90 gi PKNS and U62 gi sunway. Haa, sesapa nak datang melawat amik basa U90 kay :) Ade ke kawan2 yg nk melawat +_+

Orang sangat ramai okay nak tengok wayang. Nak tengok karate kid but tengok sume selling fast je,and lastly kami dapat gak tengok karate kid even memang seat separated la. And, memang berbaloi-baloi, tak rasa rugi la gi tengok. Cite die memang best sangat plus Jaden smith tu best okey die berlakon :).
Tengok tu dah kuar wayang air mata ade lagi :)

Cerita die lawak sampai tersembur air and ade jugak part sedih sampai bergenang air mata. Heh,kawan I siap menitik-menitik okay air mata. Kan fatie ;) Ade jugak yang tersedu-sedu. Hesh,sape tah. Dengar dah srott srott je,(bunyi sedut ingus la kot :P ). Patut ah tiket sume selling fast memang best!!
OMG! Dapat tgkap gamba ngan messi. padahal minat bola pun x.die pun I xkenal.haha

Takde shopping ape sangat pun,just beli barang makanan untuk dimakan beramai-ramai ngan housemate. Hee~ Nak lepak lelama pun tak boley sebab nak kene kejar bas. Aish, nasib duk universiti jauh-jauh sangat nie +_+. Itupun sedaya upaya balik awal pun tetap sampai malam gak.Haish,penat sungguh okey, sampai dalam bas tido je. Tak kisah sangat sebab sume dak PALAM gak.
Semangat world cup skit ea :)

Memang best la outing kali nie, dah ar first time kuar ngan dorang nie. First time kuar dengan orang lain dari yang biasa. Haha, nanti kita kuar agi ek housemate ku :) Kalau fikirkan punya lama nak gi tempat lain,pasni kita gi outing Pekan Meru je la ekk +_+HAHA

Comments

iemaZAIMAH said…
messi!!!!!!!!!!!!!!smpi hati u amek gmbr dgn pkwe i!
luvly mya said…
haha...sorry
he `s mine,..ngee~ :)
AREku said…
jauh tu g sunway
jln2 kt puncak alam sudah
hehe
adik aku plak tiap2 weekend nk blk umah
aku gak yg kne anta blk uitm tu
hehe ;p
luvly mya said…
haha..jauh ke?okey la compared yg lain
puncak alam takde wayang laaaa..hahahahah +_+
Syafrizal said…
seronoknya dia berjalan
saya pun dah lama tak gi Sunway
Fadzlin said…
hello! sorry menyibuk dekat blog awak ni. saya google pasal bas dari subang jaya ke shah alam terjumpa entri ni. nak double confirm dengan awak, bas u62 memang lalu pkns ye? dia ada lalu seksyen 2 uitm tak?
luvly mya said…
fadzlin : i`m not really sure about that. sebab naik bas u62 tu then i turun kat pkns. dari pkns tu pulak i naik bas u90 and u90 tu mmg lalu kat seksyen 2. tak silap pkns tu last for bas u62 :) sorry if tak bnyk membantu :P

Popular Posts