Kad matrix yang memberi pengajaran.

Semalam macam-macam perkara yang tak berapa nak best berlaku.Sumpah banyak. Dari pagi sampai la ke malam. Terbaik bukan? Sampai semalam rasa hampir-hampir nak cancel plan nak kuar jalan-jalan. Tapi mestilah tak kan, sebab tu lah perkara yang tah ape-ape terjadi tu terlalu banyak.

Well, macam2 jadi, kad matrix jatuh atas bumbung, berjalan-jalan dalam hujan and basah lencun of course. Paling tak boleh lupa kes kad matrix jatuh atas bumbung. Hoi,, kad matrix tu, lebih kurang macam part of nyawa kat U nie, kalau takde boleh kene saman tau. Tak ke ketaq bila tengok kad matrix jatuh atas bumbung yang tinggi and memang takde harapan nak dapat kalau kene kait.
yee,,bumbung tu lah!!
Ni semua sebab malas! Ye, sebab malas, sebab tu kata dapat pengajaran. Time tu dah sampai kat bus stand and then tetibe teringat yang tak bawak kad matrix. Disebabkan kemalasan yang teramat nak naik bilik balik, just call my roomate to throw down the matrix card. Sedangkan bukan kene panjat tangga tinggi-tinggi pun, lif ade, tapi still malas kann. Sedang kad matrix tu melayang turun dibaling oleh roomate tetibe angin kencang datang dan kad matrix tu melayang jatuh atas bumbung.

Ape yang aku mampu lakukan time tu, nak terbang amik memang takde kebolehan la pulak kan. Tergamam ku keseorangan di bawah, Time tu dah tak tau muka pucat macam ape, cuak sangat takut tak dapat amik balik kad matrix tu. Gelabah sangat sampai menggeletar badan. Boleh bayangkan tak macam mana? Sheesh.

Ape yang aku terfikir time tu is mintak tolong dengan pekeja-pekerja yang ade kat situ. Sebab apa dalam kepla otak, diorang pekerja construction, confirm-confirm diorang terer panjat-panjat kan. Tapi siapa je yang berani panjat tanpa tangga, diorang bukan spiderman laahh. Bermacam-macam cara try, sampai pegi ketuk bilik kakak-kakak senior sebab nak jenguk dari bilik diorang ade tak kad matrix tu. Dari tingkap tu memang boleh je nak panjat ke bumbung tu, tapi aku  xnak mati awal ooo.HAHA

Lastly, mintak tolong dengan sorang abang cleaner nie.Ask wether diorang ade tangga ke tak and is he able to help me or not. Nasib baik abang tu rela membantu. Die pergi cari tangga and tolong panjatkan bumbung tu untuk amikkan kad matrix i yang ter terbang tu. Rasa bersyukur gila bila abang tu selamat turun ke tanah bersama-sama kad matrixku.Banyak-banyak kali ulang cakap tima kasih kat abang tu sampai rasa macam nak belanja die makan je.HAHAHA. Really weh, what a relief.
thank god!! :)
Yela,kalau tak sah-sah kene report kad guard untuk dapatkan surat yang kata kad matrix kita hilang,so that tak kene saman bila guard jumpa kita without kad matrix tu. Tak payah kene bebel, tak payah melayang RM30 buat kad matrix baru. Fuhh, bersyukur gila. But then, ade jugak rasa segan ngan kakak-kakak senior tu sebab macam tersedar ngan  kebodohan sendiri. Ape la pandai sangat pergi baling kad matrix yang ringan tu kann. Hee~

So, nampak tak ape pengajarannya disini?HAHA,, tolong jangan malas nak keluarkan tenaga sendiri amik bende yang penting and don`t u ever baling bende ringan weh. Bende tu takkan jatuh straight ke tanah. HAHA. Well, tetibe jugak aku ade keberanian nak cakap dengan orang yang tak kenal untuk mintak tolong sebab macam desperate gila. Selalu kalau jadi bende-bende macam ni, lebih suka suh orang lain yang cakapkan sebab segan. Tapi semalam, rasa malu tu hilang sebab gelabah. Lepas nie jangan buat lagi myaa :)

Comments

saya_arief said…
hilang kad matrik 30 ringgit ye..
jage baik2..
haha..
Ct SoLeHa said…
hehe..dpt bayang camne la kad yg ringan 2 melayang dek angin..hehe
hahaa.. seronok baca post ni~~ melayang-layang ditiup angin~~
luvly mya said…
saya_arief : yee,,lepas nie memang jaga baik punyaa :P

ct soleha: ha,dpt bygkan kan,tergamam tau tgok kad tu melayang

imran: ahaha,ape yg seronok :(
fiD said…
isyyy,, jangan panjat2 tau, bahaye...

btw, gantung elok2 kad tu...
hmmm, bila la kad matrik dapat nie, heee

fid last posts bas yang bas! benar!
Amirah Rashid said…
takpe2. sabar ehh. lps ni u akan lebih berhati2 en :) learn from mistakes ryte (:
zuhaidazunairi said…
miya : lepas ni jgn malas eh . nty kad comel tu jatuh lagi atas bumbung . susah tau :)
Annyss said…
mia..ape ni anak dare pemalas ni +__+
aishh sian ko.huk2 T__T
luvly mya said…
fid: haha..memang tak berani panjat pun.NEVER.. :)

Amirah: yupp..semestinya,memang takkan buat da tu ;p

zuhaida : haha,tula,kad tu comel sangat kannn :P

anis : haha..tau xpe wehh..:(
Anonymous said…
I would like to exchange links with your site purpleholix.blogspot.com
Is this possible?

Popular Posts