Ya Allah, please give me strength.

Hello july :) May this month brings a lot of laughter, brighter smile and better luck to me.

Tapi, hari nie 1st july, sume dah macam tak kene. Rasa semacam je harini. Rasa xselesa dengan diri sendiri? Heh, boleh pulak kau rasa tak selesa dengan diri sendiri eh mya? Duhh, Senang kata, hari nie macam stress sikit :(

Tak elok stress, nanti cepat tua! HAHA, tapi ade ke orang yang happy, cool je sentiasa? Of course not kan. Mesti ade hari-hari yang akan rasa stress macam nie. And antara penyebab stress nie mungkin sebab study. Ye kot. Da 5 minggu belajar dah benayak gila chapter belajar. Ade yang dapat save elok-elok dalam kepala otak. Ade yang da save tapi kene virus. Heh, tak faham la tu.

And hari ie tetibe rasa stress ngan physic. Yes, i never have a good bonding ngan physic nie. Since sekolah lagi. Serious. So how? Ye, i have try my best!  Aku da baca buku Giancoli tu sampai buku tu da macam belacan. Heh, memang tak pandai jaga buku sikit. Aku dah try belajar dengan orang yang pandai physic but ade jugak yang still takley nak lekat dalam kepala. Then tadi bila dalam tutor physic tetibe rasa stress sangat. Sampai air mata da bergenang,

Heh, aku memang payah nak menangis. Cuma takat bergenang sudah :). Tapii.. sekarang tetibe rasa macam nak nangis. Nak spill out sume. I really need someone to spill out. *kesat air mata*. Ye, aku tau stress nie salah satu dugaan nak belajar. Ni baru asasi weh, jangan lemah-lemah camni okey. Naaa +_+

Salah satu penyumbang stress ni jugak maybe sebab minggu depan dah ade test. Tapi still rasa macam ade yang tak berapa nak faham. Rasa macam takut je nak test.Duh.. Dahlah mya, kau tau nak ngadu kat sape kan kalau macam ni :) Dia lebih mengetahui yang terbaik. Ya Allah please give me strength to get trough this problem.

Hari nie jugak discover satu bende, bila stress pergi la try naik turun tangga batu caves puncak alam nie :) Sure hilang stress sekejap sebab kepenatan melampau :) HAHA, aku jela, orang lain taktau la kan... ;p

Comments

kyo_9 said…
waktu blaja memang elok banyakkan buat silap=) Manusia kan banyak belajar daripada kesilapan..

Test2 ke ape silap banyak xpe, tp buat btol2 ntk final exam yerk~ ;)
mr.azez said…
elakkan stress dengan makan banyak2..hooho..bez uu
haha . kalo kat puncak alam tngge batu caves ,
kat shah alam gunung everest !
hehehe
Kain pelekat said…
selamat belaja..semoga dimudahkn...0_O
luvly mya said…
@ Kyo Thank you vey much ye :)

@mr.azez Takmola, lepas tu betambah stress sebab gemuk!

@scyalollita heh, uitm memang suka buat tinggi2 ke+_+

@kain pelikat tqvm :) aminn
fatihah aminah said…
Jum study ;) :) ;)

Popular Posts