Hari yang extreme!

Kalau dah baca entry before ni, memang ingat macam dah patah semangat nak kuar jalan- jalan teruskan plan kan? Tapi oh sudah semestinya tidak.Ada orang cakap kalau da macam-macam perkara yang jadi lebih baik kita tak kuar umah kan takut lebih banyak perkara yang buruk berlaku. Tapi malas macam nak percaya sangat bende-bende camnie.

Well, plan tetap diteruskan untuk pergi makan pizza.Yeah, niat sebenar nak kuar just untuk makan pizza. Haha, makan lagi. Yee, I memang suka cakap pasal makan banyak dalam blog nie kan..Yes, i sedar. Tapi,plan xberjalan dengan begitu lancar. Boleh bayangkan tak perasaan tunggu bas tak datang-datang? 2 Jam je tunggu bas datang untuk kuar dari puncak alam nie. Aishh, tu baru tunggu bas, perjalanan yang lagi sejam tu tak tambah lagi. Sampai dah taktau nak duduk cara macam mana lagi kat bus stand tu. Naik lenguh sebab duduk lama sangat.
kebosanan tunggu bas
Nasib baik sebab dapat makan jugak pizza so keletihan yang tunggu bas tu dapat disingkirkan buat seketika.HAHA :) Tapi nak makan pizza tu satu hal jugak. Berapa kali round SACC mall tu nak cari pizza tapi xjumpa. Hee, last-last baru jumpa. Nak makan pun macam banyak sangat dugaan kan?
ho yeah, memang makan banyak!! so what??
After makan kitorang pun jalan-jalan la sebentar and pergi kat plaza alam sentral. Before balik to we bought an ice cream, konon-konon nak makan sambil jalan-jalan la kan. Tak disangka-sangka yang hujan tengah turun, sebab macam renyai-renyai lagi, I pun bawak kuar payung and redah jugak hujan tu. Tengah-tengah jalan tu tetibe hujan jadi makin lebat, Can yoi imagine how three pople under one umbrella with ice cream on their hands. Heh, sumpah lawak oke. Dengan payung yang macam nak terbang sebab angin kuat sangat.

Basah tu takyah cakap la kan. Baik sikit je dari kalau redah tanpa berpayung. Memang lencun habis. Heh, sabo jela, dahla basah-basah tu masuk mall balik, tak ke sejuk wehh, menggeletar sekejap. Kononnya nak mengelakkan balik lambat and sampai malam. So, awal-awal dah tunggu kat bus stop and guess what? For another 2 hours i have to waited for the bus. Tak ke sakit hati?? Pergi pun tunggu bas 2 jam, balik pun tunggu 2 jam. Dah la kali ni tunggu kene berdiri, dengan basah-basah nye, lenguh kaki sebab berdiri lama sangat pulak.
Amik gamba dalam toilet memang perkara wajib ker?
Hello, rapid kl..tolong la banyakkan sikit bas U90 tu supaya senang sikit kami yang duduk dekat puncak alam nie nak kuar, so that, tak yah lah tunggu bas lama-lama sangat kan. 2 jam tu terlampau lama tau untuk 1 trip. Pandang je bas-bas lain yang sama berpuluh-puluh kali lalu depan mata. Kalau buat ratio bas U90 ngan bas lain macam 1:15 kot? HAHA

And,akhirnya end up sampai kat puncak alam malam jugak. Semua nya sebab bas yang lambat sangat. Sheesh. Kebetulan malam tu ade perjumpaan blok pulak. Sampai-sampai dengan tak naik rumah nye lagi terus pergi perjumpaan. Terbaik kann. Tetibe ade sorang kakak ni tanya, da dapat kad matrix awak balik belum?? Wahh,, terkejut I wehh,,,die da kenal muka,,ke sebab pakai baju yang sama dari pagi tadi (err,,kantoi).HAHA, Malu- malu sampai rasa nak sorok muka  ngan tudung je. Wuwuwuwu ;)

Malam tu pulak,nak charge fon, cucuk charger kat extension sume, pasang wayar kat plug then pelik asal fon tak charging pun.Rupa-rupanya wayar yang pasang kat plag tu bukan wayar extension but wayar heater. Naa.. time tu rasa macam heh, apasal macam-macam sangat perkara yang tak best jadi harini.Aiyoo. Tapi takpela, take semua nie as pengalaman berharga di puncak alam :)

♥We do not remember days; we remember moments♥

lama tak update sekali update banyak-banyak.

Comments

iemaZAIMAH said…
amboiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii..dye kuar!dye kuar!ahahahahaha!

bile kite nk kua rni beb?
luvly mya said…
raihana : memang best sayang :P
iema: hahahaha..tulaa.bila kan..takpe2..insyaAlah nanti boley punya :)
imran: memang..hehe

Popular Posts