Kakiku melecur!!

 2 Malam lepas time tengah study untuk kuiz chem yang bakal ada esok harinya tetibe berlaku kejadian yang buruk. :( Ye, sangat buruk okeyy. Kaki melecur sebab kene air panas. Macam mana boley jadi? Hesh, taktau nak cakap camne sebab tak tersangka-sangka.Macam bodoh pun ade jugak sebab boleh kene air panas macam tu, tapi bende dah nak jadi kan.

Semuanya sebab sakit perut malam tu,konon-konon nak tuam perut dengan air panas. Nasib tak baik,botol tu meletup and habislah air panas kene  kat kaki. Time tu macam tak tau nak buat rekasi ape, tak jerit, cool je. Cool la sebab mula-mula tu tak sakit,rasa macam panas-panas je,mungkin receptor lambat sikit kan.

Tetibe a few minutes later, ha, amik kau tengok kulit da start macam melecet and merah-merah. Besar pulak tu tempat yang melecur tu. Besar sangat sampai takut nak tengok tauu. Mula-mula tahan tak nak nangis even sakit gila. Control macho weh ngan housemates. Then bila call my mom je terus banjir laa, mane ley tahan nangis da time tu.Sakitnya tak yah cerita la kan. Kalau taktau jugak rasa macam mana cuba pergi simbah kaki ngan air panas.Haa,taula kot :p

Time tula berbagai-bagai petua yang orang bagi untuk letak kat tempat melecur tu. Susu la,kicap la,colgate la, and even my friends siap bagi link petua kat internet.HAHA,cakap kalau melecur kene air panas nie, kene letak air sabun and gosok-gosok kat tempat yang melecur tu. However it is, tak berani buat yang tu sebab before nie bila melecur je and letak kat apir konfem menggelembung teruk. So, anyone yang tau any petua yang bagus untuk melecur?Meh kongsi meh 

Esoknya, kaki getting worse la sebab da start menggelembung. Yang merah-merah pun da start kehitaman macam melecur kene iron tu. And bila tengok kaki, euwww,.Huduh sangat okk. Naa. Sedih je tengok :( Nak jalan pun sakit sebab bila yang part melecur tu bergesel nagn kain. Auwww, sangat sakit okeyy. 

Yang bestnya, sekarang ade kat umah.HAHA.Macam la takley berjalan kan nak balik umah. Adeh, terpaksa tinggal kelas for few days. Sila berhati-hati lepas nie ye mya oi. Sebab yang pasti kalau berparut memang besar punya!!! Damn! 

♥Bersyukur sangat-sangat air panas tu tak kene kat muka ♥

Comments

Anonymous said…
Now Ada parut tak ? Kita kena kat peha , baru td, nak tuam perut jgk. Botol meletup

Popular Posts