Kejadian di hari merdeka

Before nak membebel panjang-panjang dalam nie,meh nak ucap Selamat Menyambut Hari Kemerdekaan yang ke-53
1 Malaysia Menjana Transfomasi.

 Frankly speaking, I baru tau tema merdeka tahun nie semalam. Tu pun dekat2 pukul 12. Tetiberasa teruk pulak sebagai rakyat Malaysia. Entah kenapa Hari Kemerdekaan tahun nie tak rasa meriah sangat. Mungkin sebab dalam bulan Ramadhan. And I pun da berzaman tak tengok tv and baca paper,memang macam budak comel bawah tempurung kan.Hak3

Ape aktiviti kemerdekaan korang hari nie? I seperti biasa memerap dalam bilik dan pura-pura menjadi budak baik membaca buku. Sebabnye esok nak test. Hehehe, Nak dijadikan cerita hari ni jugakla nak berlaku perkara-perkara yang tak best. Hadiah merdeka katenye. Ha, yelah.,cukup bangga dapat hadiah macam nie time hari merdeka gini.

Nak dijadikan cerita memang selalu berlaku kes pelajar yang tertinggal kunci d alam bilik and bilik terkunci. Kawan pun ramai dah yang kene macam nie. Tapi malangnye, I pulak yang kene harini. Tombol pintu bilik tu memanga de prob skit macam da autolock. I pergi la bilik sebelah kejap, then bila nak masuk bilik da terkunci. Waa, tergamam wa cakap lu, roomate pun takde and kunci die pun ade dalam bilik tu jugak +_+

Handphone and segala macam bende semua dalam tu. Kalut sangat, kebetulan mama and abah datang melawat. Mintak tolong mama jadi Mc Gyver pun semua tak jadi. Tombol tu degil sangat. Make it worse jadual bertugas fellow kat blok nie da takde untuk august punye, so taktau sape yang bertugas nak mintak tolong. Tapi kalau ade pun doesn`t makes sense sebab kes-kes macam ni hanya dilayan pada pukul 10-11 malam sahaja.

Dalam kepala da berkecamuk da, macam mana nak buat nie. Buku-buku,notes semua dalam tu. Takkan sampai malam nak terkunci kat luar kan. Ouch, tak sanggup I. Dah kol ramai-ramai felo sume tak de yang nak angkat fon, yelaa hari nie kan cuti umum. Sape yang nak layan kite kann :( Kol En.Megat technician kat sini. Nasib baik die nak tolong hantar mane-mane technician yang ade. Susah jugak sebab hari nie cuti kan. Takde yang nak datang berkerja.

Thank a lot to En.Megat and abg Syafiq kot nama technician yang dtg tolong tu. Hehe. What a relief la kann. Kalau tak mau nye rasa nak menangis tunggu malam yang lambat lagi tu. Rasa macam da merdeka bila dapat masuk bilik. ;) Pengajarannya lainkali buat anak kunci tu jadi loket taww. Euww..huduhnye laa.HAHAHA
kalau camni lawa gak.HAHA

Comments

iemaZAIMAH said…
adoii..yunk..u ni mmg ad mslh dgn hostel ye??

hr tu slh msuk blok..haish -_-"
Annyss said…
haha macam kes aku hari ni
btw br brani bukak blog ko hr ni
aishh jahatnye org yg hack tu
grr

Popular Posts