Malang tak berbau.

Tadi time tengah amik adik nak balik sekolah berlaku satu kejadian. HAHA, apa pasal lately blog aku nak cerita pasal kejadian je memanjang kan. Tak sedar diri kaki melecur pun nak keluar daripada rumah jugak. Ngee~

Tengah menunggu tu tetibe kecoh-kecoh cakap ade budak kepala berdarah. Cikgu yang ade semua kecoh-kecoh and darah kat kepala budak tu memang berdarah sangat banyak.Basah jugak baju kurung putih dia tu dengan darah. Bila amek tissue and tekap kat kepala die pun cepat je terus tisu tu basah ngan darah. Kelam kabut jugak keadaan time tu.

Then,my mom terus bawak budak tu pergi klinik. But, yang menakjubkan I budak tu very cool. Die asyik cakap ``tak berlubang,tak berlubang``. Maybe tu cara die nak coolkan diri and nak pikir yang tak sakit. Sedangkan kalau tengok darah die tu memang nampak macam sangat besar luka dan tak mustahil berlubang. Die pun macam very positive. Cakap tak sakit, tak lubang and relax je tekap belakang kepala die tu sendiri.

Bila bawak pergi klinik, terus masuk bilik doc sebab emergency case kan.Bila dah cuci kepala die rupa-rupanya luka die very small. Kalau nak bandingkan dengan darah yang keluar macam tak sesuai. Tapi sebab luka tu kat kepala,darah yang kuar memang banyak sangat,Thank god time tu petang bukan tengah hari.Kalau tengah hari konfem darah mengalir macam ape je.

Respect gila budak nie sebab tak nangis langsung time kene cuci luka. Dia just cakap tak nak kalau kene jahit sebab die takut.Bila cakap tak kene jahit just gunting sikit je rambut die sebab nak cuci luka tu baru die cool balik. Heh, u are so brave la asya. Kalau I la yang kene taktau dah tu nangis camne.HAHA. Baru melecur yang tak berdarah tu pun da nangis meraung-raung ngan mak.HAHA. tapi sakit wehh..

Asya nie dapat luka sebab kepala die terhantuk kat pili bomba time tengah bermain-main.So,adek-adek nak main pun please berhati-hati(ade ke adik2 baca blog nie.kui3 ).

I dapat mc 4 hari yaww..Adeh banyak la tinggal kelas gini :(

Comments

Annyss said…
ehh klu injured n kuar byk darah,jgn tekap gn tisu n kain. nti darah kuar lagi byk. nasib baik ur mum cepat bwk dak tu g clinic :)

Popular Posts