Eid Mubarak 2010

Macam mana sambutan hari raya anda semua? Meriah sampai tak cukup tangan ke nak layan tetamu. Ke, biasa-biasa je. Hari raya pakai baju lawa-lawa,make-up shantek-shantek tapi duduk depan tv layan rancangan raya.Hehe.
Adik tersayang ;)
As for me. Biasa-biasa je.Still balik kampung but tak meriah sangat amcam before-before. Sebab dah tak ramai sangat yang balik kecohkan kampung. Masing-masing dah ade family besar sendiri.
My family with nenek
Hari raya pertama adalah di kampung mama yeww. Di Negeri Sembilan.Aktiviti pagi raya after semayang raya adalah bergambar sampai muntah. Bila makcik-pakcik yang duduk dekat-dekat umah wan pun sampai kami bergambar ramai-ramai. Bermaaf-maafan di pagi raya yang mulia. Inilah masanya kan. Jumpa dengan sanak saudara yang jauh di mata jarang berjumpa :D
Oe third of the family je nie
Hari raya kedua pulak,after pergi kubur arwah atuk sebelah mak,pergi pulak kubur arwah atuk sebelah abah dan terus balik kampung abah di Temerloh. Temerloh bandar ikan patin yeww.HAHA. Lepas gian dapat makan lauk ikan patin masak tempoyak banyak-banyak. Auwww. Fevret ni ha ;)

Dengan mama :)

Cuba carik ape yang pelik gamba nie
Raya ke-3 siap sempat buat majlis tahlil sekali and plus buat BBQ juga. Part BBQ tu yang paling best tu. Makan macam tak hengat dunia punya. Sampai lepas makan kene duduk tegak-tegak je sebab perut da overloaded, Kui3. Macam buruk lantak je minah sorang ni kan. Aishh

Hari isnin baru balik ke rumah terchenta setelah puas melawat sanak saudara di kampung halaman kan. Macam mana kutipan duit raya korang. Sikit ke,banyak ke sampai tak muat tangan nak tadah. Poket pun dah berat kan. Haha. Hiperbola sungguh kalau poket berat. Orang zaman sekarang mana aci bagi duit syiling lagi dah kan.

Bila dapat duit raya sikit je tahun nie baru rasa nak sedar diri yang umur tu dah lapan belas.Bukan lapan tahun lagi.Walau kalau ikut saiz badan nie,boleh lagi nie beratur ngan budak-budak kutip duit raya kat kubur. Kui3
Tapi kalau sesapa nak bagi duit raya,ha,,silalah..kecil tapak tangan, purse ditadahkan.HAHA

Jemput-jemputla datang raya umah yee ;)

Comments

iemaZAIMAH said…
awak mcm datin..itu komen sy..HAHAHA! :D
Kyuubi_85 said…
bestnya beraya! dpt kutip duit raya hahahaha

kyuubi
luvly mya said…
iema: awk tlg bg taw sy sket..celah mana mcm datin tu..haha..

Kyuubi:haha..best..kyuubi xnak bg duit raya sket kt kita ke?kui3
hazimah haze' said…
mya, slamat hari rayer!!
n gwed lak FINAL EXAM!! :)
pray 4 me 2 k..
selamat raye..ngeh3......chumel3...
raya kena bagi duit raya... hehehe
Annyss said…
hmm aku rs mcm knl je gn mak ko ni :/
kwn mak aku kot? n9 gak kan?hih
mya said…
hazimah : gud luck jugak ;D

Mangkok chenta : selamat hari raya gak. ;p

datuk : awk la yg kene bagi.HEHE

anis : kawan mak kau?
kenal betul ke..kau n9 katne weh

Popular Posts