Shopping raya ;)

Dah lagi 2 hari nak raya baru nak shopping baju raya. This is so not good. Haha, Some people memang suka shopping last-last minute macam nie kan. Sebab nye mungkin akan dapat harga yang much-much less than selalunye. Sale lah katakan. Tapi macam ni pun tak best jugak.
muka excited nak shopping raya
Even rasa macam takde feel raya sangat tahun nie, baju raya haruslah ade jugak kan. At least satu. So, hari nie baru pergi carik baju kurung raya. Orangnye,,homaigod...ramai sangat okay. Tu baru gi shopping kat PKNS bangi je, Belum nak pergi KL pulak lagi kan. Lagi lah mau nak tengok baju pun boleh celah tangan je kat ramai-ramai orang tu. Shopping tadi pun ambik masa yang lama nak jumpa baju yang sesuai. Mesti orang kata girlss,,cerewet kan. Haipp

Setelah rasa macam penat gila,,kaki pun dah lenguh, mama pun dah macam penat sangat and suruh cepat-cepat pilih je mana-mana baju yang berkenan. Dapat lah rembat 1 baju kurung. Konon nak cari baju kaler hijau sebab konon tema tahun ni hijau. Tapii..yang ade hijau semua tak lawa sangat. Last-last baju kaler biru kehijau-hijauan. Adelah jugak hijaunye kan.;) Off theme sikit.

Susahnye Allah je yang tau nak carik saiz baju kurung ready made nie. Yela selalunya baju tempat tapi sebab tahun nie macam tak sempat kan. Beli je. Time beli tu mulut mengomel-ngomel. Kenapalah orang-orang buat baju nie tak kesian kat orang-orang dewasa yang bersaiz kanak-kanak. (Tak cukup tinggilah tu). Payah je nak carik saiz yang sesuai. Saiz S pun labuh sangat. Sob3 ;( Apalah nasib. Hehe

Kesimpulannya, baju raya tahun nie sehelai je baju kurung. Ye,sehelai. No kasut raya,no t-shirt or jeans raya or bla3. Simple-simple je tahun nie. Yelah raya hari first je,then raya kedua terus bukak buku ye study for final exam. HAHAHAHA.harapan lahhhh ;p

Nak ucap hari raya dah ke.nanti-nanti dulu lah yeee ;)

Comments

iemaZAIMAH said…
sy ad 6 bju rye..awk nk stu??

hik hik hik

gudluck for ur final babe!
Kyuubi_85 said…
biar simple janji gembira kan :D
hehehe. at least mya ada juga baju raya. mai tak beli lagi baju raya. rasa yea pakai apa yg ada kot. :)


selamat hari raya mya. maaf zahir dan batin :)
luvly mya said…
iema : ouch..saje la 2 nak bg jeles kann..haha..thanx yang :p

kyuubi: btol 2.hehe

mai: ala,lg kesian.haha..xpe..yg pntg dpt braya ngan fmily :D selamat hari raya jgak mai..

Popular Posts