Alhamdulillah :) Lulus pun akhirnya

Hello- hello :D Oh yeah! Mood sangat gembira dan ceria ye harini. Bagaikan dalam hati ada taman tau. Hik-hik. Suka sangat memhiperbolakan ayat. Aish, btw, kalau baca post semalam kan kata ade test kan harini. Kalau lulus baru nak cerita. So, Alhamdulillah dah lulus test JPJ tadi. Amin

Bersyukur sangat-sangat akhirnya lulus jugak test harini. Disebabkan ini test yang kali kedua, rasa berdebar die lagi hebat dari first-first time dulu. Mungkin sebab macam terbayang-bayang kegagalan di mata and takut kegagalan tu berulang kembali. Ecewah.

Bahagian first which is bukit and parking lulus. Tapi tu pun dah hampir-hampir membuatkan darah berderau. Haha! Sebabnya time kat bukit tu, kereta dah mengundur sikit. Tapi nasib baik masih berada dalam garisan kuning jugak. Pakcik JPJ tu pun macam baik jugak takla muka nak meng` saiko` orang je kejenye. Parking ngan tiga penjuru okey-okey je sebab tu dah terel. Walaah.

After dah lulus bahagian pertama di da mampu tersenyum dah. Sebab insyaAllah boleh lepas jugak bukit maut yang nak keluar ke jalan raya tu. Rasa macam keyakinan dah kian memuncak. Ceh. Sementara tunggu tu memang telinga sumbat ngan lagu Maher Zain konon nak bagi tenang sikit. Dalam hati pun berzikir tak ingat. Cuak punya pasal lah kan.

Waktu tengah tunggu turn tu dah macam aim aim dah nak test ngan JPJ mana.Walau tau memang takkan boleh pilih. Tapi doa-doa jela kan. Bukan nak die sebab die hensem ke ape. Tak, tapi sebab so far yang dengan die semua lulus. And, muka die pun takde lah secengil abang-abang and akak-akak JPJ yang lain.

Elok-elok habis solat zohor tak sempat duduk terus pegawai tu panggil. Dah sampai giliran la tu. Berkat ade air semayang lagi jugak nie kot boleh lulus. Hehe. And bila tengok kereta yang dia arah suruh masuk tu memang dapat pegawai JPJ yang dah aimed tadi. Okay sangat lah tu kan.

So far semua okay. Pegawai nie pun tak pot pet pot pet sangat,. Tenang je. Tak mengganggu la kan. Alhamdulillah berjaya sampai kat tempat tunggu tadi balik dengan pegawai JPJ masih di sebelah kiri. Lulus la tu. 18/20. Tetibe rasa nak sayang dengan pegawai JPJ. HAHA, cuba kalau tak lulus? Berbakul-bakul agaknya sumpah seranah die dapat. Tengok post time fail dulu.Hehe

p/s : JPJ bagi hadiah birthday in advance :) Ma, kan kakak dah kata dapat lesen before birthday ke-18. Hehe

Comments

chenta said…
tahniah ok!

dapat lesen adalah perkara yg sgt nikmat dan boleh buat tersenyum seharian..lepas ni boleh drift sesame ek ^_^
Syafrizal said…
Alhamdulillah.. tahniah la ye hehe
eiysya zasya's said…
haha congratz..nnt biasakan diri ..jgn simpan jek lesen tuh buat pekasam..kang xpasal2 kna amik kali ke-3..hehe~
luvly mya said…
chenta : memang! I can't stop smiling today. Haha.. Suka!
luvly mya said…
syafrizal : Thanks :)
luvly mya said…
eisya : haha,tula..kene practice selalu.xsanggup da nk ulang :p
luvly mya said…
miss rara :thanks2 :)

ayem:weehoo!nanti boleh r race.hak3
Lizzie Yasmin said…
kecot perut weh nk amik lesen keta nie...

Popular Posts