Birthday ke 18 :)

Alhamduliilah, masih diberi peluang olehNya untuk bernafas di bumi Allah nie. Hehe Semalam was my birthday and it was so great! Really. Seronok jugak sebab this year dapat sambut ngan family after 5 years sambut kat sekolah je sambil prepare untuk final year exam. Ye! Selalu birthday jatuh time tengah exam akhir tahun. Agak mengganggu sikit tapi kene je prank every year :)

Thanks a lot untuk semua yang wish birthday tepat-tepat pukul 12 malam. Thanks untuk semua 200 wish kat wall facebook. ( Ye ye je 200 macam la kau kira). Thanks untuk yang kol sampai 14 kali tapi tak perasan semata-mata untuk jadi orang last wish birthday. Thanks untuk message yang jauh dari Jordan! Terharu! Terima kasih buat Qid dan Khalida, Yen yang sudi datang buat `surprise` dekat rumah dan tak lupa juga thanks buat hadiah-hadiah tersebut. Really appreciate it all! Terharu sampai nak nangis. Thanks jugak buat entry ini. Singkat tapi meaningful :)

Even birthday time cuti pun dapat jugak sambut dengan kawan tersayang. Thanks korang for coming. Hehe. Takde kek for this year but sambut dengan having dinner dekat Red Wok of course. Naa, Red Wok lagi kan. After makan, pergi pulak lepak-lepak dekat Dataran Nilai. Baru je bukak and it was so nice.

Harapan bila umur makin bertambah nie, aku berdoa supaya dapat dipanjangkan umur dan dimurahkan rezeki. Diberi kesihatan tubuh badan.Umur 18 tahun bermaksud dah kena jadi matang sikit. Tak boleh nak act macam budak-budak sangat. Kena jadi seorang anak yang patuh,kawan yang baik,manusia yang baik,pelajar yang rajin dan hamba Allah yang taat. :) InsyaAllah

Tapi yang paling tak boleh lupa, saat-saat akhir 16 haribulan tu diakhiri dengan kejadian yang tak diingini. Dalam pukul 12 malam camtu tiba-tiba kene asthma attack. Rasanya inilah yang paling teruk pernah kena so far. Memang rasa sakit sangat and macam tak boleh nak bernafas langsung. Inhaler pun dah tak jumpa kat mana.

Yela, ni ciri-ciri orang tak beringat. Bila sihat walafiat tah kat mana dicampakkan inhaler tu. Bila perlu dah tak jumpa.Last-last bergegas pergi klinik. Dahlah klinik kat area rumah sume dah tutup. Tengah malam la katakan. Sampai klinik terus amik nebulizer. Haha! Well itulah hadiah birthday yang memang terhebat.Tak boleh lawan.

Terima kasih jugak kepada mama yang dah berhempas pulas melahirkan kakak nie. Hehe:) Thanks jugak kat korang yang sudi layan aku menggunakan peluang free call yang maxis kasi. Hurm, dah cukup 18 bolehla nak tengok wayang 18PL.Hak hak. Umur 18 tu da cukup umur untuk kahwin kan? HAHA! gatal

Comments

saya_arief said…
selamat hari lahir..
da tua da tu..
haha..
;p
luvly mya said…
hafizrahman : thanks :)
luvly mya said…
arief : thanks :D Tak tua mana pun ;p Hehe
fiD said…
happy besday!!! mude lagi tu, hihiih
kyuubi said…
umur dah cukup, gatal nak kawen ye? ehehe.. gurau je k..
anyway happy brthday to you! :)
luvly mya said…
fid: thanks ;) Muda lagi.Hehe
luvly mya said…
kyuubi : HAHA,tulah gatal nak kawen. Ehehe, main2. calon pun takdak ;p
mira:slmt hri lahir...moga allah sntiasa memberkati mu...
luvly mya said…
@ ayem : mira eh ayem. haha.sounds weird panggil mira :P Btw, thanks :)

Popular Posts