Day 4 : Instrument that i can play and i want to play :)

what musical instrument can you play? what instrument do you wish you can play?
This is the title actually. But it is too long i guess to make a title for this entry. Hehe

Masa zaman sekolah dulu I really involved in this music thingy. Memang sangat suka and cintakan music.Woah and memang seorang ahli band. I masuk band since f1 lagi and lepas tu start masuk wind orchestra punya team and competition on 2007(Form 3).
First sekali masuk team, I main trumpet. Then bila masuk team orchestra i changed instrument to E flat horn then to French horn. Haha, nasib baik la perubahan instrument yang tak ketara sangat. Cuba first-first main tu susah la kan. Semua benda susah kan pada mulanya. But, practice makes perfect!
Kadang-kadang tu bila tengah practice i used to tried instrument yang lain macam klarinet, saxophone. Boleh la nak main sikit-sikit, Tapi dalam banyak-banyak intrument tu I tak boleh nak main flute. Mungkin sebab memerlukan angin yang sangat banyak kot untuk keluarkan bunyi. Bila I tiup bukan angin yang kuar banyak. Ayaq liuq je banyak.Haha, Pengotor.
Best team ever ;) 3rd place in Wind Orchestra Kebangsaan antara SBP and sekolah kluster 09
Well, kenangan involved dalam team orchestra nie memang best sangat. Sebab kalau tak kat sekolah ni I involved dalam team nie memang tak tahulah bila zaman pulak boleh nak belajar and main instrument macam nie. Nak belajar sendiri memang tak dapek la kan. Mahal gila kot fees die, dengan alat yang satu pun dah harga puluh-puluh ribu. Feww.

Kalau nak cakap ape instrument yang I sangat-sangat teringin nak main of course ah violin. Sumpah teringin gila. Sebab kalau rasa dapat main bende tu macam coolio giler. Ingat lagi time pergi Kem Muzik Kebangsaan on 2008. Melted gila tengok orang main violin. Nampak smart. Haha. Sampai pernah sembang-sembang ngan kawan. Lelaki nampak romantik if die pandai main violin and flute. Ehem ;)
Pernah jugak teringin nak main gitar. Tapi xpernah nak pandai. Benak sikit. AHAHA
Haha, tapi selain instrument kat atas yang I reti main tu ade jugak bende lain. Tapi nie instrument ke? HAHA. Macam xsesuai je nak panggil alat tradisional macam nie instrument. Kui3. Buruk beno rupanya

Gamelan boleh consider as instrument ke? Kui3
Tengokla gambar sume stock lama-lama. Semua sebab menyelongkar balik folder-folder lama. Kui3. Siap cari dalam friendster lagi. Akhirnya terbuang jugakla sawang kat friendster tu kan. Haha. Bila dah bukak folder-folder lama tu mula la teringat memori lama. How i miss that moment <3

Comments

SangKenit said…
wow.btol2.sgt suke laki men violin ngn flute. ;DDD
paan said…
pergh , semua instrument yg ada di dunia nie nak dicuba ye..
luvly mya said…
sangkenit : the conversation is between us right?hehe

paan: haha, bila lagi nak mencuba kan.dah ade peluang ;p
SangKenit said…
hehe.tp siyes romantik kn??ngee~~

Popular Posts