Day 8 :where are you studying? what course?

Currently, i am studying at UiTM Puncak Alam tercinta. HAHA. Mestilah tercinta. Awal-awal lagi dah diserapkan dengan tagline UiTM ♥ di hatiku. Ecewah. Dari pada takde tempat dalam hati pun boleh jadi dah ade tempat khas tau.
Dari meja study nampak bukit bukau yang menghijau. Nice huh?
Well, UiTM is a very nice place for study. Tempat yang aman dan nyaman. Jauh dari pembandaran dan bandar. Atau bahasa lain nya ialah dalam hutan. Jauh di hulu dan agak ceruk. Wakaka. That is the fact. Kalau nak bas Rapid KL yang disediakan untuk kene shah klang amik masa dalam setengah jam. Untuk ke bandar yang lebih canggih, Shah Alam masa hampir sejam suku. Boleh bayangkan tak berapa jauhnya.

Pengangkutan yang ade pun memang bas Rapid KL tu jela. Unless you all punya duit berkepuk sangat, bila nak keluar panggil taxi semedang. Bolehlah, RM40 sehala ke Shah Alam. Haa, memang terbaik kan UiTM Puncak Alam nie.

Tapi bagus jugak benda-benda nie semua. Bagus untuk suasana pembelajaran. Pandai UiTM tukar budak-budak Asasi pindah sini ye(kampus baru). Bagi masing-masing semangat sikit nak belajar. Takde distraction sangat macam kejap-kejap nak pergi shopping la. Kejap-kejap nak tengok wayang la. Ha, kalau nak tengok wayang pun yang terdekat Sunway Pyramid la. Tu pun kalau kira campur tolak adelah 3 jam masa yang diambil untuk sampai.Pheww

Apasal aku rasa macam dah jadi duta promote UiTM Puncak Alam je nie. Sedangkan nak cerita pasal tempat aku belajar je. Aish. Oh ye, sebelum terlupa aku duduk kat sana ambil kos Asasi Sains. HAHAHA. Baru Asasi dah mampu nak membuatkan jadi separuh nyawa bila study untuk exam.(exaggerate je).

So, bagi budak-budak lepasan SPM 2010 nie kalau nak amik Asasi Sains ke Asasi Engineering ke, pilih la UiTM Puncak Alam. Memang takkan menyesal punya. Hua hua hua. Di samping kondisi yang bagus untuk belajar korang boleh jugak menguruskan badan secara tidak langsung dengan adanya tangga maut. HAHA

p/s : Memang macam promote puncak alam sangat pulak kan. :)

p/s/s: I`ll be facing MUET test tomorrow. Wish me luck and may force be with me. Ngaa. Too scared and can`t expect what topic will be asked for tomorrow.

Comments

Syafrizal said…
UiTM puncak alam mmg elok untuk student study... takde benda2 yang boleh menggalakkan pemontengan kelas hehe
diriku said…
gud luck 4 MUET..nk tnya, camne buat badge blog tu ye?

Popular Posts