Diari dan surat.

17.Do you write letters,diary?

I do love writing, but of course la tulis bende yang merepek-repek je aku suka. Time sekolah menengah dulu kalau cikgu suruh buat karangan memang rasa time-time tu la otak nak jammed. Sampai boleh tertido-tido lagi sambil nak fikir idea. Hua3. Buruknye perangai wehh +_+.

Yes, I do wrote diary since sekolah rendah lagi rasanya. Dari kecik pun memang suka meluahkan perasaan tapi time tu takla ade diary lagi.Tulis je dalam kertas mana-mana pastu sepah-sepah. Lepas tu gerenti mama or abah akan terbaca. Aish, malu je. Then bila dah start nak pandai ade diary memang suka tulis diary lepas tu sorok bawah baju dalam almari. Hahaha.
Kau tengok. Sekolah bagi buku catatan aku buat diary.HAHA
Banyak lagi tapi simpann :P
Bila sekarang nie, terjumpa balik diary-diary lama and baca balik.Macam malu dengan diri sendiri. Diri sendiri pun tak sanggup nak baca.Rasa macam tak matang nye apa yang aku tulis sume dalam diary tu. Nak buat lagi malu, aku tau mama, abah, tah-tah adik-adik pun pernah terbaca diari-diari tu sebab masa duduk asrama of course lah tinggal kat rumah kan. Takkan nak angkut gi asrama sekali. Aaaa, malu jugak rasanya tu.

Tapi, sekarang nie takde dah nak tulis diary bagai. Takde masa nak tulis dalam diari. Nak tulis nota pun x habis nak tulis diary lagi. Rasa-rasanya last diary yang aku tulis time Form 3. Dah naik Form 4 memang tak de masa langsung dah nak menulis. Sama la macam sekarang. Tapi tulis blog ni pun macam diary la jugak kan. Cuma, xde masa lah nak tulis yang private kat sini kan. Hehe

Kalau surat pulak, memang zaman sekolah dulu banyak gila berutus surat.Lagi-lagi zaman yang takde handphone tu kan. Surat la penyambung bicara. Tapi lepas zaman friendster,myspace dah muncul dah x main dah surat-surat nie semua. Tak ingat pun bila last terima surat( tak termasuk surat rasmi la).Sekarang macam dah takde sangat nak main surat-surat bagai. Leceh kan main surat menyurat nie.Lambat, baik SMS je.
Separuh dari harta karun :P
Semua surat-surat yang pernah ada tu masih dalam simpanan. Simpan elok-elok dalam kotak. HAHA. Ada masa Form 2-3 main surat-surat dengan bestfriend nie sampai satu beg simpan. Tapi bila die dah fly oversea macam dah tak berapa nak contact sangat kan :(. Memory weh bila baca balik surat-surat semua. Nak tergelak pun ade sebab ada surat yang gaduh-gaduh manja dengan kawan.Pastu bila nak mintak maaf malu, tulislah surat. Wakaka. Very childish laa :P

p/s: Rindu zaman nie. wuwuwuwu

Comments

EDY said…
nie mst dk balas2 surat ngn bf kn..hehe
luvly mya said…
Edy : Eh- eh mana ade bf pun. wakakak :P
ayun said…
hahahahahahahaa. siut weh. aku suka post nih!!!!!

aku ada diary f1-f5. kah3.
memang rasa cm nak muntah gilaaaa bila baca balikkkkkkkkkkkk miahahahahahahhahahahaaa.
semua tinggai kat umah. balik aritu aku pasan adik2 aku dah selongkaq. SIAL BETOI. malu aku dowwwhhh.

surat-surat satu kotakkk! :P. nanti lepas kawen ngan asri aku nak bg dia baca semua surat2 zaman childish aku. hehehehehe XD
nurfaiz shaidan said…
NICE! teringat zaman skolah :D hahaha
luvly mya said…
ayun : aku pun tau adik-adik aku selongkaq. kojaq betui kan. pastu pi ulang balik ayat sepatah2 depan aku. geram2 +_+

nasib takdak surat aku ngan hang. hua3
luvly mya said…
NF : kan,, rindu2 :P
Syafrizal said…
dulu saya ada diary tapi sekarang lebih pada coretan perkembangan bisnes saya hehe
luvly mya said…
Syafrizal ; HAHA, Tulah yang patut. diari nie macam kebudak-budakan sangat :p

Popular Posts