Mahukan perubahan diri?

16. Do you have anything that you want to change about yourself?

Sebagai manusia kita sentiasa mahukan perubahan dalam diri kita. Tak kisah la dari segi apa. Tapi selalunya mestilah kita nak berubah ke arah kebaikan atau lebih baik kan. Ada ke orang yang kaya nak berubah jadi miskin? Ada ke yang orang yang baik sume nak berubah ke arah jahat ke kan.Tak lah kan. Selalunya mesti nak berubah menjadi lebih better kan.

Yup, there are too many things yang kalau boleh nak ubah dalam diri nie. Of course lah ke arah yang lebih baik kan. Dari segi ape pulak yang kalau nak ubah diri tu? Hehe. Fizikal? Perangai? Bak kata my mom lah kan. ``Muka tu memang tak boleh nak ubah dah, tapi perangai tu boleh je ubah kalau ade will power nak ubah ke arah yang lebih baik``.

Yup,fizikal atau muka macam mana kita nak ubah kan. Kadang-kadang rasa jugak eh,nak cantik macam die nie jugak la, nak tinggi macam die nie jugak la (Hihi, Tinggi tu penting +_+). Tapi bende-bende macam nie mana kita boleh nak ubah sebab Allah tu dah jadikan kita nie sebagai sebaik-baik kejadian. Ape yang Allah dah jadikan untuk kita tu adalah yang terbaik and kita patut bersyukur. Hehe. Appreciate yourself la senang kata.

Selalu teringin nak ubah diri nie menjadi seorang yang lebih rajin. Rajin dalam erti kata rajin study. Bukan nak kata aku nie malas(ade la sikit-sikit) tapi nak bagi lebih rajin lagi la :D. HAHA. Ni boleh kata azam setiap tahun nie. Biasalah tu kan, azam rasmi seorang pelajar. Hua3. Agak-agak kalau rajin lebih sikit boleh berjaya lebih sikit lah kot kan. :)

You cannot expect to achieve new goals or move beyond your present circumstances unless you change.(Les Brown)

One more thing yang kalau boleh nak ubah diri nie supaya jadi friendly sikit and tak pemalu sangat. Hehe, Kawan-kawanku sila jangan gelak dengan statement aku pemalu nie. Siyes woo, malu lah kalau dengan orang yang tak kenal. Nak tanya orang dekat kaunter pertanyaan pun malu. +_+. So, kalau boleh tak nak la malu-malu sangat macam nie. Maybe sebab low self esteem kot. HAHA. Nak start sembang dengan orang pun malu. Aish, sangat tak patut kan.
shy =_=
From google
Kalau ikut banyak je yang nak ubah diri nie menjadi lebih baik. Sangat banyak tapi yang lain tu biarlah simpan sendiri-sendiri. Nak type sume nanti menyampah pulak nak baca panjang berjela(tah-tah ni pun orang malas nak baca dah. huhu ). Lagipun kalau reveal sume nanti habislah orang tahu kelemahan I kan kan. Hihi.

Nobody is perfect but we can always find a way to be better :)

p/s: kenapa rasa macam nada-nada serius je entry nie. Hihi. Oh ye! Nak kurus! Nak kurus ;p

Comments

nak kurus...hehe..
emm..malu tu bgus...tp biar betempat...:)
luvly mya said…
Aaaa..nampak pulak nak kurus tu. Hehe. Agak arr kdg-kdg tak bertempat sikit malu nye nie. Hehe
Syafrizal said…
kalau nak kurangkan berat badan.. kena la buang asid dalam badan dan amalkan minum air beralkali..
cEro said…
perfection is a road that always under construction...
luvly mya said…
SYAFRIZAL : noted. hehe, thanks btw :)
luvly mya said…
cero : nice one :)
luvly mya said…
hiro : yupp, change. people always have to change to be better right? ;p

Popular Posts