Rancangan tv zaman kanak-kanak.

Day 5 :childhood TV programme

Kalau nak ikut zaman kanak-kanak dulu, banyak je rancangan TV yang aku suka tengok. Tapi rasa-rasanya macam takde yang minat or addicted gila. In a meanwhile, aku pun dah hampir lupa ape rancangan yang aku suka zaman dulu-dulu. Haha, nak buat macam mana short term memory lost memang macam nie sikit.

Tapi,nak bandingkan dengan tengok rancangan tv I lebih banyak spend a lot of time dengan membaca buku .Haa, nak kata kau tu budak baik la ek mya baca buku je. Hihi. Tapi, memang betul pun. Sampai sekarang pun aku rasa baca buku tu lagi best dari tengok tv.
No,No, this is not me.HAHA
Ha, tapi jangan lah salah faham pulak. Baca buku tu bukan buku yang ilmiah macam ensiklopedia ke, baca kamus ke,(ade ke orang baca kamus ey). Buku tu adalah story books. Memang dari kecik lagi mama and abah dah didik kitorang dengan amalan membaca nie. So, takdelah sangat minat menonton televisyen tu.
kui3. LMAO
Tapi,(tapi lagi?aish +_+ ) ade je rancangan yang memang minat kot. Contohnya, Mr. Bean tu dari dulu sampai sekarang minat tengok. Lantakla macam cerita bodoh ke ape ke kan. Hehe, yang penting menarik an boleh buat aku gelak. Tak lupa jugak kecik-kecik dulu minat cerita sailormoon. Woah, kalau time tu dapat pakai baju yang ade gambar sailormoon rasa macam ``hoi, tengok sini, aku ade baju sailormoon lah.kau ada?``hehe

Aku pulak bukan jenis type yang minat nak layan cerita yang macam boyish sangat tu. Macam Ultraman ke,Power Rangers ke. Walaupun power rangers ade power rangers pink, aku tetap tak suka. I girlish gitu. Hahahahaktuih :p.Eh eh tetibe terlupa ada satu lagi rancangan yang minat dari childhood sampai teenage nie. Tom and Jerry la. Sape yang tak suka habaq mai. Comey sungguh la depa dua nie main aci ligan. :) Banyak gila collection cd die dulu.

Tu jela kot kalau nak kata childhood tv programme yang diminati. Waktu kecik-kecik kartun jela kot kalau nak ditonton. Rasa-rasanya time kecik-kecik tu takde perasaan sangat nak layan drama spektra ke,akasia ke,zehra ke. Hehe, Eh, kenapa kecik-kecik dulu takde cite spongebob ek. Comel tau! HAHA

Comments

MyraLove =) said…
hehehe..suka2 power rangers!
sekarang pun kalo boleh mmg nak layan..
hehehe

sampai nama geng pun orang letak 'power rangers' =)
luvly mya said…
ala awak nie,xgeng ngan kte la..kite xminat power rangers.haha..
Smgt tu smpy nama geng pun pwer rangers..

Popular Posts