Berhujung minggu di Sunway Lagoon

Hampir seharian semalam menghabiskan masa di Sunway Lagoon semalam with my family. It is great yawww. HAHA. Well, my dad dapat 10 tiket free for All Park. All Park tu, memang rugi ah kalau tak pergi kan. 4 dewasa and 6 tiket kanak-kanak. Sekarang nie ade 4 lagi tiket kanak-kanak yang lebih tak terguna.
Tiket free ;D
First-first sampai kitorang round dulu dekat Wild Life Park die. Rasa kagum sikit sebab macam ada hutan yang sebesar nie kat tengah-tengah bandar.Dapat la jumpa kawan-kawan lama macam harimau, burung merak ke. Hak3. Sejak bila kau pandai kawan dengan binatang nie mya? Aish +_+
Lawanya burung nie :D
Dalam Sunway Lagoon tu kan macam banyak gila park yang ade macam Extreme Park, Scream Park, Amusement Park, Surf Beach Park. Tapi memang xsempat lah nak main semua bende yang ade kat situ. Tak cukup masa. Lagi-lagi petang tu dalam pukul 4 camtu hujan turun pulak. So, semua benda di stop kan sebab cuaca buruk. Wuwuwuw, frust banyak benda tak sempat main lagi.
Besar gila Sunway niee
Well, yang bestnya dapat jugak merasa main games yang tak pernah try lagi macam Paintball, AVT Trail, Archery. Pengalaman yang agak menarik la jugak lagi-lago AVT Trail tu. Best kott!! Dekat Extreme Park tu pun ade jugak Flying Fox, G-Force yang memang aku tak berani nak try langsung and Bungy Jump. Bungy Jump tu memang macam takde keberanian lah nak try kan. Tapi, bila balik rasa macam menyesal je pulak tak try sebab takdelah tinggi sangat pun. * Ek eleh kau mya. HAHA
Bungy Jump
Permainan yang tak membasahkan pun tak banyak yang main sebab dah hujan kan petang tu. Ingat after mandi manda baru main yang tak membasahkan nie. Banyak habiskan masa main dekat air je. Try gelongsor lah, luncur karpet lah. HAHA. Sempat jugak usha orang surfing kat surf beach. Nak surfing sendiri tak reti kan +_+
Memang penat sungguh bermain air nie. Hehe. Perut memang tak payah cakap lah kan. Memang lapar gila bila duduk dalam air tu. Nak makan lebih-lebih makanan dalam tu macam mahal tak beragak kan. So, beli sekadar untuk lapik-lapik perut je. Lepas balik tu kitorang masing-masing melantak baikkk punya. Hihi. Lapar wehh

Yang besntya kat sana boley cuci-cuci mata. Wakakaka. Keji gila perangai. Hesh, bukan cuci mata apa. Cuci mata tengok anak-anak orang arab, budak-budak foreigner yang kecik-kecik lagi tu. Subhanallah, masing-masing comel gila wehh. Kalau yang anak orang arab tu dengan hidung mancungnya, bulu mata lebatnye. So kawaii. Hee

Before balik kitorang masuk Scream Park. Park nie memang tak boleh belah. Memang sesuai sungguh namanya dengan Scream Park tu. Lepas keluar je dari park tu memang rasa macam tak cukup nafas penat menjerit. Scream Park nie lebih kurang macam rumah hantu tapi sopan punya la. You don`t touch the ghost, the ghost will not touch you. Hoi, die memang la tak touch tapi suka kejutkan orang. Penat aku menjerit sebab terkejut tau!!
Ni salah sekor hantu. Grr. Gigit kang!!! AHAHA
Overall,semalam memang best! Penat pun x hilang lagi nie. Hee XD

Comments

saya_arief said…
bez wooo g sunway..
lame suda xpegi sane..
;p
Vintage Rose said…
best kot g sunway!kite 3 thun duk s.alam x prnh nk msuk pon sL tu..asyik g shopping je:(
Que said…
suke3..i like sunway..lme da xgi..
luvly mya said…
arief: best kann.HAHA
luvly mya said…
Vintage rose : ni pun first tyme.HAHA. Selalu masuk sunway shopping je :P
luvly mya said…
que : like jugak.hihi,lama xpegi pergi lah lagi ;D
bidadarihijau said…
wahhh..tak penah lagi woo jejak situ..sungguh kasihan..ahha
Zura said…
bestnye tiket free....
cEro said…
nk tau tak??
harap je aku duduk dkat dgn situ, tp skali pon tak pernah masuk Sunway lagoon..

ok, tak nak tau, kan??
luvly mya said…
bh : kite pun fist tym tu. haha
luvly mya said…
zura : tulah yang buat lagi best tu. hihi
luvly mya said…
cero : memang ingat taknak tau. tapi dah gtaw nak wat camne. ahaha. jk :P
Syafrizal said…
seronoknya.. lama jugak tak pergi sunway tu
luvly mya said…
syafrizal :memang seronok sangat :)

Popular Posts