+_+

Masa yang ditunggu-tunggu oleh pelajar-pelajar Asasi Uitm telah tiba. Well,semalam 2 November 2011 pukul 5 petang result semester 1 untuk student asasi telah keluar. HAHA.Semua pakat counting hours and minutes nak tunggu pukul 5 tu. Well, I am not one of them. Entah kenapa kali nie tak excited macam selalu-selalu bila nak dapat results. Maybe sebab fobia bila terlalu ekcited nak cek result kat web tapi berakhir dengan kekecewaan.

Kebetulan pulak, tiba-tiba demam tengah hari tu. So, dari pukul 4 lebih I tertido until pukul 6. HAHA. Memang masa terbaik betul tidur tu sebab dah melewati pukul 5 tu. Bangun-bangun ade few message yang tanya macam mana result. Ok ke tak. Bla-bla. Aku pulak macam x eager sangat nak cek result tu. Entahlah, dah ade bad feeling kott. HAHA

Bila dah malam baru cek, before that cek facebook dulu baca status rakan-rakan asasi. Oh! Status mereka membuatkan macam lagi xnak cek result. Tapi abah dengan mama dah tanya-tanya pulak kan. Sepatutnya nak rahsia-rahsia je dulu yang result keluar ari nie tapi tak mampu pulak nak berahsia.Dengan berdebar-debarnya bukak student portal Uitm untuk cek result.

For a few second, terasa jantung macam terhenti. Cewahhh, exxagrate gila. Hua3. Well, agak terkejut tengok result. Bukan sebab result tu gempak. Tapi sebab macam a bit frustrating. Hurmm, because I know I can get better than that. Whatever it is, Alhamdulillah, tetap lah bersyukur dengan apa yang dapat tu.Masih dapat teruskan pengajian. Cuma, tak capai tahap kepuasan diri sendiri.

Apa-apa pun, sekarang nie mungkin perkara yang patut aku buat selain dari struggle untuk next sem is pikir ape jalan yang patut aku pilih after habis asasi nie. Well, it likes dah kene set up balik cita-cita.HAHA. Segan dah nak cakap apa cita-cita lama. Yang pasti cita-cita tu agak susah nak dicapai dengan result yang tak berapa nak cantik nie kan. Maybe I should turn to another way.Bolehlah kot nak simpan sikit angan-angan supaya cita-cita dari kecik tu tercapai.Just go with the flow laa.

Anyway, thanks untuk congratulation tu eventhough I didn`t really deserve that :) Thanks jugak atas kata-kata semangat dan nasihat supaya tak terus down. I really need to double my effort for next sem. At least I can pursue my degree lah kan.InsyaAllah :)Oh! Congratulation anyway for those yang dapat 4 rata tu and other good result :)

Learn from our mistakes. It will make us better :)

Comments

malyna said…
goodluck myaa. double effort next sem ! aja aja fighting !
Ninie said…
result aku teruk gilaaaaaaaaaaaaaaaa
fail satu paper.seronok gilaaaaaaaaaa
T___T
cEro said…
pengalaman mendewasakan..
selangkah ke arah mematangkan...
all da best!!!
Syafrizal said…
apa2 hal pun...
bersyukur dengan keputusan yang awak dapat
boleh diperbaiki di masa hadapan
Anonymous said…
Tak dapat sambung study,Kawen!!!
luvly mya said…
amal : thanks amal!mari kita berusaha for next sem +_+
luvly mya said…
anis : weh, kau fail ape...huu~
luvly mya said…
cero : thanks cero ;D
luvly mya said…
Syafrizal : thanks yee :)
luvly mya said…
anon : ohmy, kawen?not the time yettt (abah ke nie?hua3)
yaya said…
hey awk, asasi law uitm bukit sekilau ke?
wani said…
mia!
chayok2
triple usaha nex sem ok?
insyaallah bole
:)
luvly mya said…
YAYA: Bukanlah,saya asasi sains uitm puncak alam:)
luvly mya said…
kak awin : InsyaAllah. Thanks :)

Popular Posts