Empat Jam

Hello, apa khabar semua ;)

Boleh tak bayangkan macam mana perasaan duduk dalam lecture hall untuk belajar satu subjek selama empat jam berturut-turut. Ye! Highlight sikit yee. Empat jam berturut-turut. Penat wehhh.

Al-kisahnye sepatutnya hari nie lecture chem 2 jam then straighta after that lecture physic pulak. Tapi disebabkan nak ganti kelas so, the whole four hours ade lecture chemistry je. First time pulak straight belajar one subjek je selama empat jam macam nie. Rasa macam emm taktau nak kata.
Terasa seperti semua benda berebut-rebut nak mendapat tempat dalam otak
For the first two hours okay lagi la. Walaupun sudah nampak tanda-tanda hampir kecundang tu. Hihi. Tapi bila dah nak masuk jam ketiga dan seterusnya tu rasa macam dah tak boleh nak terima tau. Otak pun rasa macam dah full je nak terima masuk lagi chemistry tu.

Boleh lah nak diumpamakan macam nak isi coco crunch dalam tupperware. Tupperware tu dah penuh tapi still push nak isi lagi. Sesak laa. *boleh ke umpamakan macam tu? HAHAHA. Walaupun Lecturer tu ajar macam best dah, faham dah tapi otak macam dah tak mampu nak terima benda yang sama buat 4 jam berturut-turut.
Hampir terbaring keletihan seperti ini
Lecturer ni pun sangat bagus. Walaupun dia dah memberi sinar harapan nak lepas kitorang awal tapi die still punctual. Tetap kelas tu habis pukul 6 petang. Tu pun dah nyaris-nyaris die nak sambung lagi. Oh no! Hampir habis satu chapter tau hari ni je. Harapnya lepas nie takde lagi kelas straight empat jam macam nie. Tak kisah la subjek ape pun. Tak mampu +_+

Sekarang nie letak buku chemistry jauh-jauh. Rasa pening kepala tengok! HAHA.

p/s: tak baik betul kan merungut pasal ilmu. Hee :P

Comments

Mira Hana said…
if that's what it takes to success, 10 jam pon terpakse kan?mia,aku da ta study malam ny..sebab da terbaring da ny!HAHA..mampu ke nak telan physics ny?AAA
Ninie said…
weh ko nak tau tak, grup kite je yg hampir habis satu chapter organic chem tu. grup lain br cover alkane. pehh klu cmni style blaja kan, mmg 5 hari je dah habis syllabus. yeaaha -.-'
Ryn(^,^)Nas said…
huhu...begitula adat belajar...
Tapi kalau tak leh masuk dah...cikgu kt ingatkan dulu...dengar je...balik bilik,refresh balik...

Ermm...kematu tak duk 4 jam dlm hall??...mwahahaha(^_*)..V
luvly mya said…
mira : tula pasal, demi ilmu. aku pun x larat nak buat ape gak sebenarnya tapi buat gak discussion CHEMISTRY tadi.uhuhu
luvly mya said…
ninie : wuwuwuwuw, rasa nak nangis tau belajar camtu. *kesat-kesat hingus
luvly mya said…
ryn : tula, memang kene revise balik la..hee

bukan takat kematu lagi tau, x mampu nak berdiri dah rasnya, HAHA
Kipas lipas said…
4 jam yg berdarah.
korang kene jampi skit,br abis cpt....o_0

Popular Posts