Asasi Sains Grand Dinner- One Night Gala

p/s: panjang kot entry nie. ahaha (macam selama ni entry pendek :P)

Sabtu lepas aku attend Grand Dinner which is for student Asasi Sains UiTM Puncak Alam. Grand dinner ni buat dekat SACC Mall Shah, Alam so boleh lah nak agak grand die macam mana kan. Hehe. Tema malam tu is One Night Gala with dresscode Tradisional vs Elegant vs Dashing. Memang konfirm-konfirm lah aku pilih dress code tradisional kan. Itupun salah satu sebab kukuh yang aku attend dinner nie.

Makanan malam tu memang best walaupun rasa macam tak berapa kenyang je kan. Dinner camni biasalah. Berapa ramai lepak mamak and McD after tu. HAHA. Masing-masing kebulur. Antara menu yang sedap is Butter Prawn dan Roasted Black Pepper Beef. Sedap!! Desert paling sedap! Rasa macam nak mintak satu lagi je. Heee :P Raspberry Creme Brule.
Yummy!!!
Persembahan pun not bad. Even ada kesilapan teknikal. Mic macam x function la apa lah kan. It is okay. Paling best persembahan Bunyi Gitar. Siap twist ramai-ramai kau depan stage. HAHA. Gambar-gambar persembahan stage semua memang tak dapat nak snap. Nasib orang duduk meja number 71. Belakang weyy. Nampak kecik je orang atas stage tu. 

Paling tak tahan ada menari k-pop okayy. Apa lagi pencinta korea sekalian berkuruman lah depan stage.Kesian orang belakang macam aku terus x nampak apa-apa.Nasib tak minat pun korea-korea nie.Merasa la macam artis sikit diorang yang buat persembahan tu sebab persembahan diorang dirakan,diambil gambar sambil diiringi nyanyian peminat-peminat korea yang lain. HAHAHA.

Ada la jugak award Best Dress, Prom King and Queen something like that. Of course aku tak menang pape. Heee, pakai baju kurung biasa-biasa je kot. Malam tu semua cantik-cantik. Dengan night dress nya,baju yang lawa-lawa gila. Tiba-tiba rasa rendah diri. +_+ Kah Kah Kah. Paki baju pinjam je. Lalalala. HAHA.Aku cari-cari jugak takde ke lelaki pakai baju melayu sama colour dengan aku. Ehem-ehem. :P
Baju pun dah nak sama kaler dengan kerusi. HAHA
Kecewa sikit tak dapat nak ambil gambar dengan kawan-kawan lain malam tu. Mana yang terjumpa and duduk around meja aku je boleh nak tangkap gambar. After majlis habis semua dah kene halau balik. Sebabnya majlis pun macam dah habis lewat. 11.50 kot habis. Memang tak de masa lah kan nak bergambar-gambar beria.
♥♥♥
♥♥♥

Well, a big congratulation to all committe yang berjaya arrange dinner yang for me agak besar. Dinner yang melibatkan almost 1200 people. Bukan senang kan. So, well done. You all did a great job. Eventough dulu memang macam pikir boleh ke dinner ni terjadi.Bukan senang weh! Dahla bayar RM30 je . Ada commitee yang rasa macam dinner malam tu tak okay lah, rasa xpuas ati la sebab tak berjalan lancar but for me okay je. Mana ada majlis yang perfect kan. No worries la and aku sure almost everyone puas hati kot malam tu. :)

p/s : even gembira malam ni tiba-tiba macam ada rasa sedih. kenapakah? haha, tak payah tanya :P

Comments

ainbaek said…
mya..comel..hEE~.
rindu lah
Laily Shafariza said…
mia!! apsal sdey2 wo0.. ??pastu mne fb ko?? aku dah private smua pic tu.. tuk specfc persons je.. tp nk tag nme ko xde.. huhu
luvly mya said…
ain : rindu kamoo jugak +_+
luvly mya said…
laily : kenapa sedih? haha, ade ahh mana leh gtau sini :P
ko tag picture ape?alaaaa, malas nk lyan fb ar nnt aku on kau tag la balik :P
Mr. TN_SkY said…
wow~ besarnya event..hee..puas hati lah lau dapat organize besar camtuh hehe :-)

HANYA ORANG GILA YANG BERFACEBOOK???
owh..korg da anual dnner?hbat..btw..nce pics
luvly mya said…
ayem : eehhh, lamanya hilang!! hehe :)

yupp dah dinner sebab tak de tarikh yang lagi sesuai. :) tq
luvly mya said…
means...lamenye hilang lah. ahahaahaha

Popular Posts