Misteri R1304

Aku balik puncak alam awal pulak kali nie. Balik hari sabtu. Aku sampai malam tu Nad dengan Yaya (housemate aku) bising-bising. Aku pun pelik lah kenapa kan.. Duk bising-bising pastu macam ada elemen-elemen seram sikit. HAHA.

Nak jadi cerita, diorang nie bising sebab pelik kabel internet Nad hilang. Kawan aku ni balik lagi awal. Hari khamis dah sampai. Dia lah yang paling awal sampai dalam rumah nie. So,aku pun cakap maybe kabel dia tu hilang masa orang pasang langsir kat rumah nie. Kot lah ada orang curik kan masa kami cuti. 

Tapi yang sebenarnya.....

 Nad nie tengah online kat bilik die.Then kawan aku yang Yaya nie baru sampai so die pun turun ah bawah nak jumpa Yaya tu. Dia just tinggal jelah kabel and laptop atas meja. Kunci pintu bilik, kunci pintu rumah. Then dah malam tu bila balik bilik balik.(pening tak?hehe) tiba-tiba kabel internet tu dah hilang. Misteri kan? Sedangkan takde orang lain yang ada dalam rumah dan semua pintu dan tingkap berkunci. Laptop ada lagi. Mana pergi???

Nak jadi lagi misteri, kat rumah aku nie ada satu botol air sarsi yang tak dibukak lagi sebab macam takde orang nak minum. So, tersadai  je lah kat ruang tamu tu dari akhir Sem lepas. Tiba-tiba malam tadi(ahad malam) Yaya tanya siapa yang minum air sarsi tu. Sebabnya konon die yang nak minum air tu. Kah3. Bila tanya siapa yang minum takde siapa pun yang mengaku. Siap paksa okay jangan tipu!(nanti masuk neraka tau).Cuak dah time tu.
Tempat kejadian
Macam mana tu?sedangkan kami je yang ada kat rumah and takde langsung orang lain yang keluar masuk sama-ada disedari atau tidak.Mak cik cleaner pun x mungkin sebab hari Sabtu yang aku balik tu air tu masih penuh lagi. Kami masih tertanya-tanya misteri kehilangan kabel internet dan separuh dari air sarsi.??

Well, tak tau nak cakap macam mana jugak benda nie. Manusia atau dot dot dot. HAHA. 

Jangan biarkan hidup anda diselubungi misteri......

p/s : aku cuak gak nie tulis entry nie.HAHA.Takpe Allah ada :)

Comments

Mknace said…
:) :) :) terbaeekkk!!!!
Ninie said…
modennye tutttt tu. haisyy curik kabel n minum air sarsi?? =.="
luvly mya said…
ninie : tula psal wehhh. hahahaha :P
khalida said…
mya mmg slalu dok kwsn2 mstri ni kn?haha
♥CIK SHA♥ said…
errkkk..agak menyeramkan..misteri betul..
luvly mya said…
khal : kah3. tula.rumah, sekolah, U. aISHHH +_+
luvly mya said…
CIK SHA : seram kan. hee. misteri *wink2 :P
Anonymous said…
dia pinjam la tu! kabel dia rosak, masa kawan ko turun tu di berFB dgn laptop tu, bila haus dia sebat air sarsi tu!. Masa balik dia terbawa/sengaja bawa kabel tu! x misteri pun!
luvly mya said…
Anon : dia tu siapa?tu yang menjadi tanda tanya. kalau x misteri pun xpela :)
Anonymous said…
aku rase santa claus dow. -ayun
luvly mya said…
ayun : santa nak buat ape doe dengan bende tu. kah3
Mr. TN_SkY said…
jangan biarkan idup anda diselubungi mister~ lalala :p
luvly mya said…
Mr. TN_SkY : teehee :P
Amirah Rashid said…
okayy, memang menakutkan dear -,- takpe2. ape kate korg bace yasin ramai2 every thursday. doa bnde tu takde or kcau korg.

Popular Posts