Taree Zameen Par-Every child is special

Have you ever heard about this movie? Haha. Yeah! Movie nie dah lama gila dah pun sebenarnya. Released on 2007. Tapi, tahun nie lah baru dapat tengok.Ketinggalan kan? Before nie just dengar-dengar cerita je yang cerita ni best tapi x jumpa siapa yang ada. Macam mana nak tengok kan. Hee, lastly rabu malam khamis haritu baru tengok. Ambik semangat Thaipusam layan cerita hindi. Kah kah kah.


For me, this is one of the movie yang harus tengok. Cerita die best sangat yet very inspiring. Cerita ni mengisahkan yang budak kecik ni nama dia Ishaan yang agak lambat dalam pelajaran. Nak membaca dan menulis pun tak reti sedangkan dah 8 tahun. But he is really good in painting. Tapi parents dia x sedar yang dia tu sebenarnya ada masalah dyslexia. Parents pun hantar kat boarding school. Budak ni jadi depress sebab cikgu semua keep calling die ni moron, bodoh,lazy,crazy, yada-yada yang buruk-buruk.

Dia jadi depress sangat sampai dia dah lost. Takde self confidence and sampai art yang dia minat and pandai tu pun dia dah xnak buat. Kesian kott :( Menangis tengok. Hihi. And, lastly Hero pun sampai. Aamir Khan as cikgu seni dia yang banyak tolong dia! Pengakhiran dia macam mana kena tengok lah kan. Penat tunggu Aamir khan kuar lambat sangat. Hehe. Hero kenelah keluar lambat-lambat sikit kan. Yang tak tahan nya Aamir Khan dalam cerita nie hensem sangat!! Aaaaaaa :)

Handsome sangat nie :P
Apa yang aku dapat dalam cerita nie, x semestinya kalau kita tak pandai dalam akademik kita tak boleh hidup. Life nie bukan all about gred, marks and so on. Walaupun sebenarnya memang banyak orang yang mengukur kejayaan seseorang melalui benda tu semua. Kadang-kadang ada yang tak dianugerahkan dengan akal fikiran tapi dia ada kemahiran yang baik. Well, Einstein pun tak reti membaca and menulis kot. Haha. Tapi boleh je berjaya dengan kelebihan dia yang tersendiri.

Apa yang lagi best cerita ni lagu-lagu dia.Kalau tengok lirik dia elok-elok best sangat. Hehe. Boleh bagi 5/5 bintang kot. Kah3. Orang lain duk sibuk cerita bagi rating filem-filem baru. Aku duk cerita filem lama. Ini antara cerita hindi yang best bagi aku selain 3 Idiot. Cerita-cerita yang motivated. :) *tambah-tambah ada Amir Khan pulak kan. Hihi :P

p/s : esok ada dinner :)

Comments

meeyah said…
meeya..besh ke ceta nie...heee...ceta 3 idiots besh gak
luvly mya said…
best weh! haha, lebih kurang tahap 3 idiot ah best die :P
Anonymous said…
Adik manis! saya kerja punya tempat ada ramai itu amir khan! rumah ada satu juga tapi itu khan taraaa!!
owhh...
minat amir khan rupenye...huhuuhuu...
sy ade senior ..bkn amir khan tp...nizar khan hehehehe...

sudilah lawat n jd follower blog sy
http://cetusanuraniku.blogspot.com
luvly mya said…
kah3. abah la tu. tau dah. kih3. kim salam jela amir yang kat rumah tu :P
luvly mya said…
acap : dah ade blog gak eh. hehe

Popular Posts