Memang seronok dapat prank orang kan.

For me, antara benda yang menarik dalam hidup ni bila kita dapat celebrate birthday. Tak kisah la birthday kita atau birthday orang lain.Tapi semestinya lagi best bila kita dapat prank orang lain la time birthday dia kan? Hehe. Cuba kalau birthday kita kawan-kawan just datang kat kita ucap Happy Birthday, semoga panjang umur bla3... Macam tak best je kan. Bila celebrate, ada pulak prank rasa seperti lebih disayangi. Kah3
Big Apple ganti kek
Maka dengan itu (?), semalam aku and my housemate dah merancang nak prank sorang housemate aku sempena birthday dia today. Dah macam-macam yang kitorang rancang tapi macam ada je halangan. Susah betul nak kenakan dia ni. Sejak hari isnin lagi dah plan tau. Plan awal-awal pun at last buat rancangan mengejut.
perancang bersama pembantu :P
Konon-kononnya housemate aku sorang ni berlakon la suruh temankan dia jumpa someone kat bus stand. Kitorang yang lain ni dah prepare kat bawah tangga dengan tepung dan telur semua. Waktu kitorang duk terhendap-hendap tu ingatkan yang dia ni dah perasan. So alang-alang dia dah perasan kitorang pun lari jelah gi serbu dia dengan tepung dan telur tu. Rupa-rupanya dia tak tau pun tu kitorang. Dia boleh tanya lagi siapa yang lari-lari tu? Dia ingat kitorang ni lari sebab kene kejar pak-guard. Innocent nye lah makcik sorang ni +_+

Sumpah innocent gila sebab dia tak syak langsung yang kitorang dah plan nak prank dia. Kalau aku lah kan dah nak dekat-dekat ngan birthday tu dah macam nak syak je kat semua orang. KAH3. Tak pernah ada pengalaman kot :P Lagi satu maybe x syak sebab celebrate awal daripada birthday.Syok gila bila dapat tengok dia nangis.Satu kepuasan rasanya. Jahat? Taklah. Itu namanya bermesra-mesraan. Hehe


Kali ni kita buat kelainan sikit. Bila birthday je mesti makan kek. So, kali ni lain sikit kita makan Big Apple. Hee. Yummy. Nasib baik mak cik cafe baik hati bagi tumpang peti sejuk. Memang teruk betul kawan aku ni kene prank. Telur 3 biji. Tepung sampai 2 paket. Kalau nak buat kek tu dah boleh dapat dua biji kek dah. HAHA. 


Lepas habis makan pun kena lagi lempar dengan tepung. Tak campur kene simbah dengan air lagi. HAHA. Bau toksah cakap ah. Busuk gilaaa +_+. So, my dearest Fatihah Aminah, Happy Birthday sayang. Sorry for everything sampai menangis teruk kau kan. Tapi ada kami kesah? HAHA. Semoga menjadi lebih matang dalam menempuhi kehidupan. Nikmatilah umur yang terakhir ada pangkal 1. Kih3 :) Nak kunci loker kau? Carik bawah katil aku okayy :P
Yang bukan birthday girl pun kene tepung jugak +_+
p/s : selagi  belum pukul 12 boleh kenekan kau lagi kan?HAHA
p/s/s : malam ni ada forum best. 18+++. Anda ada masalah dengan cinta? Keliru dengan cinta? Tajuk best kan. HAHA

Comments

Ninie said…
fuhh dasat prank tu.bahan2 prank je dah leh buat kek.hahah slmt hari lahir kat housemate ko.hehe ;D
Laily Shafariza said…
wo0ouhhh.. ko aplikasikan budaya asrama kt palam kerr?? hahaha BAGUSS!!..
mia, sharing r nanti pasal forum 18+++ eh?? hikhik
luvly mya said…
ninie: hahahaha, kau tau xpe. teruk kan :P
luvly mya said…
laily : haha, bukan aku sorg budak asrama. kih3. maka banyak la idea :p

insyaAllah aku update dlm blog nanti :) jgn risau

Popular Posts