Weekend dengan hantu dan yeesang

Hello people, how is ur weekend? Hehe. Semalam aku telah berjaya lagi membazirkan masa dengan berfoya-foya bersama rakan-rakan di luar. Yang bestnya luck aku sangat baik semalam. Tak perlu nak tunggu bas lama-lama. Turun bas je dah ada bas seterusnya yang menunngu.Memang on time la Kalau tak tau jela bas kat puncak alam ni macam mana. Memang mencabar kesabaran sungguh.


Aku keluar jumpa dengan kawan-kawan sekola dulu. Kalau perasan tengok aku keluar dengan orang yang sama je selalunya. Tak reti sangat nak keluar dengan orang yang tak berapa rapat. So, end up keluar dengan orang yang sama jela. Hee. *antisoc kah?. Plan dah lama nak keluar tapi baru decide nak keluar hari sabtu then pergi times square.
Bergambar dengan Rain. Mana rain nya? Nampak mata je +_+
Kalau pergi times square takde apa sangat la yang nak dibuat. Ofcourse shopping jela kan. Ts best kot untuk shopping. Tapi tak banyak pulak shopping untuk diri sendiri. Tolong belikan untuk kawan-kawan je. Jadi shopper pulak untuk diorang. Then, tengok wayang sebab nak memenuhi permintaan kawan aku sorang ni yang kononnya dah lama sangat tak tengok wayang sebab study kat Mesir. Hello, baru 6 bulan kot kau pergi sana. Hehe
From google
Kitorang tengok Sini Ada Hantu. At first keluar promo filem ni memang takde rasa sangat nak tengok kat wayang. Tunggu download je sudah. Tapi bila baca-baca preview dari a few blog especially from Liyana Lunia terus rasa macam best gak cerita ni. Lagi-lagi macam takde cerita lain lagi yang best kat wayang nak tengok. Tak rugi la tengok.

From google
 Walaupun part first cerita tu memang bosan sikit. Ala,part hantu kampung pisang yang ada Fasha Shanda tu. Hee. Tapi bila masuk part hantu nombor ekor. Hantu pun dah pandai nak main terkejutkan orang. Paling best cerita Hantu Asrama. Apasal cerita hantu jepun dia lebih kurang sama je dengan cerita kat sekolah aku dulu. Hantu jepun kawad. Memang semua asrama jadi port hantu jepun eh zaman dulu-dulu?ahahaha. Part last tu memang paling lawak ah. Gelak sampai keluar air mata dibuatnya. Even pelakon tak famous sangat cerita still best.

Bila masing-masing dah lapar mula ah keliling ts tu carik tempat makan. Ajak makan McD masing-masing tak nak makan fast food pulak. Yang lemahnya ts nie takde food court. *ke aku je yang tak pernah jumpa. At last makan kat The Chicken Rice Shop. Kitorang amik Golden Feast dia punya set untuk 4 pax. Sekali rupa-rupanya set tu ada Yee Sang sekali. This is my first time try Yee Sang ni. Rasa dia memang tak kena dengan tekak. Tak boleh masuk.


Woi nak pakai chopstik pun tak reti sangat tau *sigh
Nasib baik tak terpelanting je
Thanks Kudat yang sudi join kitorang. Turun dari UTP sebab sebok dengan Program Skor A. Wahh dah kaya la pulak sekarang.Sampai bagi bisnes card kat kitorang.Lepas makan sempat shopping sikit-sikit lagi then terus balik. Cuak jugak nak balik sebab first time balik sorang-sorang dari ts ke puncak alam. Selalunya terus balik rumah je.Dengan tak tau nak tunggu bas kat mana semua. Alhamdulillah berjaya jugak survive. Tiba-tiba nak bangga dengan diri sendiri. Wakaka. 

Okay byee :) ♥♥♥

Comments

Ninie said…
syg kt ts ade food court la. tgkt 10. 10th avenue namanye.. aku xphm motip die wat foodcourt tggi mlangit tu =.=
luvly mya said…
haha,after aku tulis entry ni aku belek-belek brochure yg aku amek kat ts, baru pasan. kui3. bape kali tah dah g sana tak terniat langsung nak jejak tgkat 10 tu. kui3
ariyr said…
thanks mia update blog psl ni..,haha..,
aku trn pown psl korg gak..,especially laily yg myb ssh nk jmp aftr ni..,ye r..,kat mesir kot..,alang2 dh ada kat kl kn, jmp r member...,muahaha..,x_x
luvly mya said…
hahah, no hal lah :)
pasni jom ah kuar ag. nak gak merasa orang kaya baru belanja nie. kah3

Popular Posts