Ber BBQ sempena habis asasi.

Hello anda Assalamualaikum people :)

Semalam straight lepas habis paper physic terus naik bilik kemas-kemas barang untuk pergi rumah my friend. Rumah dia dekat je kat Puncak Alam ni. Sebabnya kitorang nak ber BBQ. Kononnya nak celebrate lah yang semua dah habis Asasi. Plan punya la lama dah.

First things nak buat BBQ mesti lah nak beli-beli barang dulu kan.Takkan nak biar parents dia yang prepare kan semua. So, terus start kereta gi beli barang-barang dekat Econsave. Dekat Puncak Alam ni memang Econsave je yang dekat and ada semuanya. Hee. Rasa macam first time pulak gi beli barang-barang ni and bajet-bajet agar cukup untuk semua orang.Ayam dua ekor and Kerang sekilo cukup sangat untuk 15 orang. Tu tak masuk lagi makanan sampingan yang lain. Rasa sangat dewasa okay go beli barang dapur bersama kawan-kawan. HAHA
Jakun ke masing-masing dalam Econsave pun nak posing
Then, balik rumah terus prepare untuk BBQ. Thanks to Munirah Mom yang tolong perapkan ayam and ayah dia yang tolong hidupkan arang. Kalau nak harapkan kitorang ni taktau la bila nak menyala apinya. Sementara ayam diperap, kitorang buat coleslaw. Haha. Bila ramai-ramai buat kerja macam ni seronok kan. Kerja pun jadi cepat. Itulah kepentingan kerjasama. Goreng-goreng fries tapi sbenarnya fries tu lagi banyak masuk dalam mulut tukang goreng dari dihidangkan. +_+

Rajin masing-masing buat kerja. Bolehlah buat calon menantu :P
Sesi bakar membakar
Dalam after maghrib macam tu, semua orang dah sampai kitorang pun start lah sesi makan. Time makan masing-masing senyap je mula-mula. Tekun sangat eh. Masing-masing lapar. Hihi. Bila dah makan tu baru lah sedar yang makanan banyak sangat. Kuota ayam seorang 2 ketul tu cukup banyak rasanya. Dengan mihun, fries, sausage lagi memang bloated gila kot! Kenyang sangat masing-masing sampai tak boleh nak bangun.

Seronok je dapat makan. Salah satu keseronokan adalah menggembirakan perut. Kah3. Mana la badan tak naik kan? Aishhh. Best gila lepak-lepak makan dengan korang semua. It is an awesome night. Best gelak-gelak, gosip-gosip.*Ehem!*. Yela, mentang-mentang masing-masing dah rasa merdeka. Otak pun rasa kosong je kan. 


Lasty, Group photo
Unya, Nad, Mya, Najwa, Nira, Nadia Amirah, Jiha, Am, Yaya,
Fatie, Sam, Kyra, Naqia
Great time together. And not to forget thanks to Munirah parents yang sudi tumpangkan rumah untuk ber BBQ and bersuka ria. Hee :) 

p/s : I think for this few days memang update blog pasal palam je. Sorry kalau bosan baca. HAHA. Biasalah nak mengabadikan memori yang banyak nie.




Comments

Ninie said…
eh aku igt yg bbq dpn r1 smlm ko dgn housemate ko. br igt nak serang pondok bwh tu smlm. hahah
saya_arief said…
best bbq...
makan sampai pengsan.
:D
Kipas lipas said…
oic pandai msk...o_0

Popular Posts