Finally sampai jugak ke I-City Shah Alam

Hello and Assalamualaikum people :)

Yeah! Last saturday i`ve been to I-City Shah Alam. Punya la lama gila pasang niat nak pergi dari last year lagi. Tapi tak ter pergi jugak. Finaly dapat jugak pergi. Hehe. Well, rasa agak loser kalau dah study dekat Shah Alam tapi tak sampai I-City. At least sekali pun jadi lah kan jejak kaki kat sana.

Survival gila kot pergi tu sebab semua orang yang duduk dalam kereta tu tak tau jalan macam mana nak pergi I-City. So, macam mana kan? Berbekalkan memory yang macam dah malap-malap dalam kepala otak ni, aku guide jela kawan aku drive ikut jalan yang selalu bas lalu kalau nak balik Puncak Alam. Memang main agak-agak sungguh la. Ikut rasa hati je. Jalan pun dah ingat-ingat lupa sebab dah lama tak naik bas.

All the way memang tak nampak langsung signboard to I-City to. Dah betul-betul nak sampai baru nampak satu signboard kecik terlindung bawah pokok. Dahlah gelap kan. Sampai-sampai je rasa jakun sebab lawa nyaa tempat tu. Kagum jugak la. Sebelum ni tengok dari tepi highway je lampu-lampu yang berwarna-warni tu.HAHA. Tiba-tiba rasa kesian dengan diri sendiri.

Pergi I-city takde benda sangat lah pun nak buat kan. Mestilah bergambar je banyak. A very nice place. Tapi  aku pergi tu Sabtu malam Ahad. Tau-tau jela malam minggu orangnya macam mana. Nak bergambar pun mesti ada gak orang lain yang nak terselit-selit masuk. Aishh.Layankan jelah gambar yang tak berapa lawa dari kamera phone ni. Orang takde DSLR macam ni laaa. HAHA



Memang best lah pergi sini. Cuma kalau nak pergi bergambar dengan lebih selesa tanpa perlu menolak orang lain kene pergi time bukan weekend kot. Eh, ke ramai jugak time tu. Hehe. Tak sempat nak explore semua tempat sebab nak kejar masa balik kolej balik. Kene pergi lagi ni nak masuk dalam Snow Walk pulak!

Hik3
Okay byee~

p/s : i`m home now


Comments

hee.. sakan noh jalan2..
Laily Shafariza said…
wahwahwah..dye dah sampai..aritu nk pegi ngan ijat..tp hajat x kesampaian.. huhu =( laen kali bley r ajak ko..dah taw jln enn..
Zura said…
kite blm smpai lg kat sini..planning dh lama...

Popular Posts