Goodbye Puncak Alam.

Hello and Assalamualaikum people :)

Where is the `good` in the godbye? Saying goodbye is really hard huh. We just take a minute to say hello but forever to say goodbye *sigh. Well, hari ni baru aku nak tinggalkan Puncak Alam.Mostly semua balik semalam. Sedih sebenarnya bila semua orang dah bergerak balik ke destinasi masing-masing. Sayu je intai dari tingkap bilik. I will missing you guys especially my housemate la!


Belajar kat sini banyak mengajar aku banyak benda sebenarnya. Not just dapat belajar ilmu physic, chem etc but more than that actually. Zaman Universiti ni dah macam mendedahkan kita dengan dunia luar. How to compete with other people and so on. Kat sini jugak aku belajar kalau kita lambat kita akan rugi. Haha. Contoh paling senang kalau kau lambat datang lecture hall memang akan dapat tempat tak best. Tempat tak best xselesa nak belajar. Kan dah rugi kalau tak masuk apa yang lecturer ajar. Hee.

 Banyak lagi sebenarnya. Belajar kat sini banyak memeberi aku pengalaman. It is too different from school. At least dah ada pengalaman yang boleh guide untuk jadi lebih berjaya bila further un degree nanti. Other than that, mesti nanti rindu gilaaa dengan suasana puncak yang aman damai dan nyaman ni. For how many times dah aku nak ulang yang Puncak Alam ni cantik gila weh! Even dalam hutan pun. HAHA Its a fact.


Untung rasanya dapat kat sini. Dapat bilik yang sangat-sangat selesa. Facilities semua nya lengkap. Sayang rasanya nak tinggalkan tempat nie. Result SPM dah nak keluar kan? So, kalau siapa yang nak sambung asasi boleh la pilih UiTM. Tak regret punya dapat belajar kat sini. Syok sangat! HAHA. Tapi yang paling rindu rasanya mestilah tangga kesayangan tu. Hihi


To my dearest housemates, lebih kurang setahun bersama korang banyak kenangan bersama-sama kan. Untung pulak aku dapat housemate yang mostly gila-gila satu kepala dengan aku. Ingat lagi berbuka puasa ramai-ramai kat ruang tamu. Macam mana kita bangun sahur masak nasi tapi tengok-tengok nasi tak masak sebab tak tekan. Haha. Opss! Kantoi bawak barangan terlarang.
My housemate
Nad, Nina, Najwa, Unyaa, Moss
Jannah, Fatie and Me
Housemate aku memang bising. Tak semua tapi kebanyakkannya. Well,sampai ada model tertekan lah kan. HAHAHAHA :P Bising-bising bukan apa. Hanya untuk memeriahkan dan merapatkan hubungan antara satu sama lain. Nanti mesti rindu nak bising-bising dengan korang semua, makan sama-sama sambil tengok cerita. Hurmmm. :(

Nina, Jannah, Moss, good luck in your future. Kalau boleh jangan lost contact lepas nie. InsyaAllah ada jodoh bertemu lagi. Najwa, my roomate sorry salah silap sepanjang kita berkongsi bilik ada buat awak terasa hati ke pape kan. Maafkan saya! :) Nad, Jangan nakal-nakal lagi dah nanti tau. Mesti rindu sangat-sangat nak kacau and buli kau nanti. Fatie busuk! HAHA. Nanti bawak aku round Kelantan okayyy. Bawak gi food hunting. Lastly Unyaa, nanti jom hangout sekali. Dah duduk dekat je ni senang nak jumpa.

I really hate to say goodbye. Dunia ni kecik je. Kalau tak sekarang InsyaAllah sampai suatu masa nanti mesti bertemu jugak. Selagi ada ikatan persahabatan sesama kita selagi tu kalau ada jodoh mesti ketemu jua. Hehe. Goodbye Puncak Alam. Goodluck to all Asasian for your future undertaking. Farewell! :)

The end of story and my memories at Uitm Puncak Alam.

Comments

saya_arief said…
merindui kampus..
tapi bukan puncak alam.
:D
mira said…
sedihnyeerr tinggalkan palam. mia kalau rindu2 stil boleh jenguk2 lagi. koter dah tak boleh hee. :(

Popular Posts