Home sweet home

Hello and Assalamualaikum people :)

Hai semua. How your day today? Harap baik-baik sahaja semuanya. Hehe. Now, aku ada kat rumah for my very longggg holiday. HAHA. Rasa macam best tahu tak cuti panjang yang tak memerlukan kita baca buku or buat kerja pape. Heaven! Tapi baru je duk umah dua hari dah rasa macam sedikit bosan. Macam mana aku nak go through lima bulan ni weh? HAHA

Macam biasa bila cuti panjang macam ni mesti ada list-to-do yang akan aku buat. Too many things to do tapi selalunya half from the list pun tak terbuat. HAHA. Antara benda-benda yang ada dalam to-do-list aku ialah :

  • Belajar masak. Kena belajar jugak. Penting tu. Tehee :) My mom dah bising dah. Dari cuti SPM lagi konon nya nak belajar masak :P
  • Broga Hills with kawan-kawan Puncak Alam. 
  • Melancong :)
  • Exercise kasi jangan jadi macam guni beras. Cutri lama sangat kat rumah ni memang sedap lah kan. Tapi selalunya benda ni yang akan fail. Dah duduk rumah memang tak lah tak tergoda dengan masakan mak. Hehe
  • Nasi Arab with my friends.
  • Melawat kawan-kawan ku di MFI, UIA Nilai, Uniten. Yang dekat-dekat ni bolehlah. HAHA. Wait for me yeah! :)
  • Kerja. I need moneyy untuk berfoya-foya. HAHA
  • Menghabiskan segala movie, drama, game show korean drama yang di copy haritu.
Any suggestion perkara yang lebih menarik untuk dibuat tak during this holiday. Aku betul-betul kebingungan kalau duduk rumah je ni. Hehe. For now on, aku dah kembali kepada kerja lama which is bibik sepenuh masa di rumah. Sambung balik kerja lama time cuti SPM dulu. Aishh +_+

Okayy bye :)

p/s : sekarang tengah layan Full house for the first time. Hehe

Comments

Laily Shafariza said…
dlm list ko tu yg melancong bley la lawat2 mesir.. go0d idea kan..?? hehe
Nazrin said…
nk mkn nsi arab!! haha
luvly mya said…
laily : kau tanggung tiket pergi balik aku on je :P

nazrin : hahaha. nanti2 okay :)
apisv2 said…
salam,
mengunjungi rakan2 blog;)
slmt berkenalan,
blog apisv2

Popular Posts