Wind Orchestra SBP 2011

Hello and Assalamualaikum :)

Yeah! Last saturday ada Wind Orchestra SBP Competition dekat Putrjaya. Sebagai senior yang bersemangat lebih ( Yeah! I am ex winders :p ) kami pun pakat la beramai-ramai nak pi tengok diorang main. Diorang punya giliran pulak nombor empat untuk sesi pagi. Kene lah kami pergi awal-awal pagi kan. Diorang lak lawan dekat Audotrium Seri Cempaka, Putrajaya.
Some of my batch yang datang with cikgu :)
Driver pada hari itu adalah aku. HAHAHA. Pagi-pagi lagi dah bangun pick-up Qid dengar Nazir kat KTM, then amik Khalida pulak dekat MFI. Bergeraklah ramai-ramai pagi-pagi tu dengan tak berapa nak tau tempat tu exactly kat mana. Main agak-agak jelah. Nasib baik tak sesat. Untunglah malam tu dah study map dulu. Hehe. Maaflah korang kalau masing-masing kering darah naik kereta dengan aku. Hihi, Biasalahh pemandu amatur lagi kan :P
Tengah ready nak lawan.
With my section. Kenal sorang je. Yang lain tak sempat main sekali dulu. hehe
Sampai-sampai nasib baik diorang tak start lagi. Budak-budak sekolah aku pun tengah warming up lagi. Sempat jugakla bagi kata-kata semangat kat diorang kan. Hihi. Excited pun ada tengok diorang semua. 2 tahun dah tinggal sekolah and ni la baru jumpa pun. Rindu pun ada kat junior-junior nie. Hehe. Well, kalau junior dengan budak-budak band ni je yang aku rapat sikit. Tengok diorang dah besar-besar dah. Dulu kecik-kecik je. Sekarang ni dah lagi tinggi dari aku yang sememangnya tak cukup tinggi ni :P
My school team ;D
Diorang main lagu Lenggang Mak Limah (Bukan Kak Limah tau!) and Goddess of Fire. Well, honestly jealous gila diorang dapat main lagu yang best dengan tempat pun menarik gila. Outfit pun cunn! Dulu time kami takdelah menarik sangat macam ni lagi. Hehe. Lagu Goddess of  Fire tu sumpah sedap gila. Meremang dengar time diorang main. Dengan dynamic and arrangement songs tu everything is superb!Time tengok diorang perform kami ni menjangkakan dapatlah diorang melayakkan diri ke final. Malangnyaa belum rezeki diorang lagi. Huhu. Tengok perform dah macam best gila. Tapi taktau jugak la sebab tak tengok sekolah lain perform macam mana.

Eventough korang tak dapat masuk final you all did a very great job. A lot of improvement nak banding dengan before ni. Kira kalah bermaruah lah. Mungkin tahun depan boleh push lagi. Band ni sekarang mostly junior so kalau banyak berlatih insyaAllah lama boleh bertahan. Tak rugi la kitorang senior ramai-ramai datang tengok. Dapat Anugerah Peningkatan Berkualiti pun kira bersyukur lah kan. :). Sekolah yang dapat pergi final is SSP, MCKK, SAS, SC MACHANG,TKC,SDAR and Sains Selangor. Congrates to all these school.

Lepas habis sesi pagi kitorang pun gerak gi AlamAnda sebab masing-masing dah kebulur. Semua tak sempat nak breakfast sebab bergerak awal-awal sangat. Hehe. Alang-alang dapat la buat reunion kecil-kecilan dengan budak batch aku. Aishhh, how i miss my school moment :P. Sempat la jugak makan-makan and sembang-sembang dengan junior. Tiba-tiba rasa macam dah besar pulak. Hihi. Dah nak petang macam tu baru balik rumah. Lenguh gak kaki aku drive. Kereta manual lah katakan. Badan pun penat gila balik-balik je terus tertido kepenatan. HAHA

Aku cari video sekolah dalam youtube takde upload lagi. Diorang upload yang dapat pi final je dulu. Harapan lah nak upload video sendiri dalam ni. Lembab gilaaa. HAHA

Comments

apam said…
Salam...tgh google wind orchestra dak2 SBP..termasuk plk dlm page nih...hahaa...

hr nih grand finale...x g tgk ker?

Popular Posts