Off Day!

Hello and Assalamualaikum :)

Wah! Lamanya tak menulis. Hee. Biasalah, sekarang ni kan aku busy berkerja. Haha. Tak boleh blah betul. Hari ni off day! Tak terkata perasaan bila tau yang hari ni aku off day. Macam over ye dak? Tapi memang pun. Aku dah kerja three weeks in a row. Termasuk hari sabtu dan ahad ye tanpa cuti langsung. So, bila dapat cuti siapa yang tak seronok kan? Pekerja berdaddypaksa berdedikasi biasalah kan?9poyo)

Well, bukan lah boss aku kejam sangat tak bagi cuti. Tapi, haritu boss aku pergi Rome. At the same time macam-macam jadi kat tempat kerja. Pekerja lari balik kampung la. Memang kelam kabut gila time tu. So, cuti ku ditangguhkan. Hehe.

So far banyak sangat dah benda yang aku belajar sepanjang tiga minggu bekerja ni.Sikit-sikit aku dah boleh kikis perasaan malu bila entertain customer. Dah takde lah malu sangat nak cakap dengan orang yang tak kenal lagi. Eceh, baru tiga minggu. Tapi kan tiga minggu pun dah rasa macam lama gilaaa +_+

Selalu orang kata kalau cuti ni baik tidur je kat rumah kan qada` tidur. Haha, Tapi, tak bestlah nak tidur je. Kebetulan pulak off day bila Nur Kasih The Movie dah release kat pawagam. Memang aku berusaha la nak pergi tengok. Puas cari kawan nak buat geng pergi keluar tapi semua takde. Last-last memang sorang-sorang jela aku drive gi alamanda. Sedih gila tau keluar sorang-sorang. Haha

Esok dah start kerja balik. Shift pagi pulak tu. So, i better go to sleep now. Kang esok mengantuk pulak kan kerja. Haha. Cepatla next cuti!!! HAHA

p/s : nak review Nur Kasih tapi esok jelah!
p/s/s : UPU Fasa 2 dah bukak dah tapi still tak tau nak buat pilihan apa +_+

Comments

Popular Posts