End of 2011 - Reminiscing the memory

Hello and Assalamualaikum :)

Yeayy after a really long time i didnt update my blog, now, im writing back. Haha. Too busy lately. Tersangat. Haritu busy dengan final project, presentation, test and ect and now busy dengan final exam pulak. Yeah. Less than one week im going to face my final paper and my study progress is still less than 50%. Zzzzzzz +_+.Nevermind, lets forget about that for a while. Hehe. Firstly, WARNING. This entry going to be super duper long post +_+


In a few hours, 2012 is approaching. Yahoo! *Why so excited ha?* Macam mana azam tahun 2011 semua tercapai ka? Hahaha. For me im not sure about that. Paling penting azam nak kurus tu dari tahun 2005 lagi pun tak tercapai-capai agaknya. Kah3. Takpa lah kan. At least ada jugak a few dari azam-azam yang aku buat tu tercapai. Okayla dari takda usaha langsung nak capai azam kan? *sedapkan hati. 

Well,a lot of things happen sepanjang tahun 2011 ni. Banyak sangat. Ada yang baik dan yang nak dikenang sampai bila-bila InsyaAllah dan ada jugak yang kalau boleh aku tak nak ingat benda-benda tu pernah jadi dalah hidup aku. Yeah. Hidup ni macam roda, kadang-kadang kat atas kadang-kadang kita berada di bawah kan. Bear with it. It is life. Alhamdulillah, benda-benda yang jadi dalam hidup sepanjang tahun ni berjaya matangkan diri aku sikit. Bukak fikiran, bukak mata yang sometimes apa yang kita nak kita tak dapat sebab Allah tu dah tetapkan sesuatu yang lebih baik untuk kita :)

Antara benda-benda yang menarik jadi tahun ni, aku berjaya habiskan pengajian dekat Asasi. Yeah! Seriously, kat sini belajar banyak benda. Mungkin sebab bila kat sini, dah masuk tahap peralihan dari budak sekolah ke pelajar universiti. Lebih matang.Meet wonderful people and friends :) Banyak sangat pengalaman yang dapat kat sini. Alhamdulillah. Asasi Puncak Alam 


Then, i had a really long holiday sempena nak tunggu masuk degree. And time ni jugak aku berkesempatan nak timba pengalaman dengan bekerja. I worked for three months. It is a super long time for me actually. And sepanjang tiga bulan tu lagi banyak aku dapat pengalaman sebenarnya. Dunia pekerjaan is really different dengan dunia study. Even aku kerja sementara tapi banyak benda yang boleh belajar. Management, how to deal with people (customer,workmates). And yang paling syok adalah dapat pegang duit gaji hasil titik peluh sendiri. Memang joli sakan lah kan. Hihi. Tak senang nak cari duit sendiri sebenarnya ;D

Holiday to Jakarta. Antara kenangan yang tak dapat dilupakan jugak lah. Berjalan negara orang. Tengok budaya dan persekitaran masyarakat lain.Yang penting shopping gila-gila kat sini. HAHAA. Itu yang best sebenarnya. Looking forward to go here again. Mama, abah,lets! :p

15 Julai 2011. Memang hari yang sangat ditunggu-tunggu. Kira boleh kata macam hari penentu kehidupan la jugak. The day keluar result UPU. Even result Asasi takdelah gempak mana sampai boleh dibanggakan .Alhamdulillah dapat jugak sambung belajar. And now im doing Engineering at UiTM. Time ni memang aku realise gila kalau jalan tu Allah dah lorongkan untuk kita. Kita tolak macam mana pun akhirnya kita akan berada kat jalan tu jugak. And now Im happy dengan apa yang aku buat. 
And not to forget this day memang hari yang aku takkan lupa sampai bila-bila. Awak, thanks :) ♥



6 september-Degree life. New life begins here. Make new friends, start all over again. Mula-mula payah. Tapi lama-lama dah biasa and now happy. Sekarang pun dah habis satu sem. How fast time flies right? Lagi banyak benda baru kene belajar. Jumpa macam-macam jenis orang. Kawan ke lawan ke kan? Hehe. Alhamdulillah, boleh adapt dengan kehidupan kat sini. Looking forward for another 7 sem.Its still a long way to go tho. 

Kalau nak list semua benda yang menarik berlaku memang takkan pernah cukup lah kan. Mostly, banyak benda yang menarik berlaku. 2011 is amazing year. I met amazing people ♥. Thanks for step into my life. U know who u are. :) Thanks jugak untuk semua yang ada saat aku jatuh bangun. You guys are amazing. Love you lots :*. Apa yang penting sekarang ni, wipe all my tears, simpan kenangan buruk-buruk tu dan jadikan pedoman dalam hidup ni. Lead a happy life Amira :) 

Goodbye 2011. Welcome 2012

Last but not least, yeah im not going anywhere for New Year celebration. Not used to it pun. I rather enjoy my new year in my room in front of the book. Pathethic much ha? Hoi, aku nak final exam la. Ekekeke. Happy New Year to all readers :) May 2012 brings a better life for us. Amen :) Close book for 2011 and open a new chapter. Good Luck! 














Comments

KHALIDAAA said…
happy new year and good luck! :D
D-SIM said…
happy new year too !
Asy Faro said…
selamat tahun baru juga =)
Dr. Amirah said…
eh ade gambar ittew la..fierst lagi..HAHA ily no matter if the years change or what. ily!

Popular Posts