Explorace Kompeni A yang Fun!!

Hello and Assalamualaikum  :)

Hey, hows ur weekend? Hehe. Semalam aku ada Explorace untuk dapat markah aktiviti untuk Kesatria. Hehe. Sebab apa yang rajin sangat nak join Explorace ni. Sebabnya, kalau join aku takyah buat ujian jasmani dah untuk Kesatria nanti. Yayyy. Bayangkan kalau kene buat ujian jasmani konpem tak lepas. Keh3. Berapa markah sangat la boleh dapat. Bila join ni yeay 10 peratus dah dalam tangan. Hee

We are the awesome red team. All of them are my classmate :)
We are given crossword puzzle to be complete so baru tau mana tempat-tempat checkpointnya. UiTM ni dahlah besar gila kot. Mengah jugak lah nak pergi dari satu tempat ke satu tempat kan. Masa yang diperuntukkan adalah 2 jam. Well, task kat semua checkpoint takdelah mencabar mana. Banyak yang macam geli-geli je. Haha. But, it was fun lah kan :P

Paling tak boleh lupa ialah, kene mandi air tepung yang dah bercampur air liur sape-sape. Yucksssssss. HAHAHA. Geli sebenarnya okehh. Then, pi busking collect duit dekat cafe, masuk kolam ikan yang berlumut gilaa and makan Maggi rebus belacan without perencah dia. Imagine lah belacan separuh jadi perencah and cili 2 batang camana rasa dia. Phew. The most `delicious` ever. Resipi baru okay.

We really had so much fun. I did enjoy myself a lot. Hehe. Even memang penat gila lah wehhh. The best part every checkpoint kene ada sorang yang akan di `make up`. Aku kene teruk kot +_+ Tebal gila komander tu bubuh `make-up` kat muka. Haihhhh. Sungguh sungguh betul komander tu calit kat muka aku.
Kitorang yang comel :P
After dah habis semua kitorang kene reward dengan air pepsi special. Special gilaaa. Air pepsi campur telur. Hua3. Kena pas-pas dari hujung ke hujung. Nasib aku orang tengah-tengah. First round menangis jugak ah aku minum sebab tersedak. Melekat rasa telur kat tekak. Disebabkan tak habis, botol tu pusing balik and rasa dia macam eh sedap la pulak. Kah3. 

Keputusan pemenang dia masih tak diketahui. But, macam tak kisah sangat pun kalah ke menang sebab we just want to have fun and nak elakkan ujian jasmani. Hehe. Yang bestnya lagi dapat merapatkan hubungan sesama classmate. Ecewahhh. Hihi. Lepas dah habis, balik bilik mandi, tunaikan apa yang patut aku pun tidur macam orang pengsan. Lewat petang baru tersedar. Penat gilaaa :/ Sampai hari ni pun terasa kepenatannya lagi. Haha. 

We are awesome, no? Hehe
Till then, bubbyee :)

Comments

Asy Faro said…
This comment has been removed by the author.

Popular Posts