Result.

Hello and Assalamualaikum :)

Heyya, semalam result budak-budak UiTM keluar. Hewhewhew. Apa perasaan aku? Sepanjang cuti aku try untuk elak dari bercakap pasal result dengan sesiapa pun. Sebabnya aku nak mengelakkan perasaan cuak yang menggila tuu. Keh3. And aku berjaya. Malam before keluar result tu pun aku tak online langsung tu pun secara tak sengaja.

Yang sebenarnya,aku cuak sangat tapi aku simpan elok-elok kat sudut hati. Time final haritu ada satu paper yang aku tak yakin aku boleh score macam paper lain. Udahnya,siap termimpi-mimpi aku kene repeat paper tu. Screw me +_+. Apa yang aku fikir time tu matilah aku kalau kene repeat paperr. Dahlah baru sem 1. Hahaha

So, hari yang keluar result tu aku terbangun awal la pulakk. Terus online. Tetibe nampak Alhamdulilah here and there talking about result. Rupanya, dah boleh check email. Tak payah tunggu pukul 9 nak cek kat portal. So,aku terus cek email walaupun perancangan asal aku nak cek lewat sehari. KAHKAHKAH.

First thing aku tengok time result tu keluar aku tengok lulus ke tak. Alhamdulillah lulus. Time ni rasa bersyukur sangat yang aku tak payah repeat paper. Tengok gred da macam happy sikit sebab semua ok Alhamdulillah. Sekali ada satu paper slack. Tapi yang paling menyedihkan bila aku tengok pointer. Terus bergenang airmatakuuu. Hahahaha. Aku tak mengaharapkan 4 flat pun tapi target mestilah dean`s list kan. Bila aku tengok result yang terlalu hampir nak dapat dean`s aku kecewa. Lagi 0.0* je lagi nak dapat dean. Aaaaaa. Sedih.
Ini je yang mampu aku tunjuk. See the C?? One paper who ruin everything. LOL
Well,mungkin bukan rezeki aku kali ni. Kalau fikir balik, mungkin ni result yang setimpal dengan usaha aku. Orang lain tak tidur study,aku sedap je membongkang, kuar makan sana-sini.Banyak main. Tak study menggila. After this should put a lil bit more effort kot. Semangat! Hahaa.Apa-apahal pun aku bersyukur. It is just a start. 7 sem lagi menanti so,aku kene struggle lebih lagi.

Sedih cuti dah nak habis tapi tak sabar pun ada jugak sebenarnya. Hewhewhew. Anyway congrates to all yang dapat good result and for those yang kurang, dont ever give up. Lets struggle for the next sem ;D

Comments

nina catalina said…
congrate dear :)
you have do your best.
dont worry banyak lagi nak balas kan :)
saya_arief said…
tahniah..
ramai A tuuu.
:)
luvly mya said…
nina : yup, kene struggle lebih sikit lagi nanti ni :)
luvly mya said…
sugar2 kapas strawbery : Alhamdulillah :)
luvly mya said…
saya_arief : Alhamdulillah. hehe. thanks :)

Popular Posts