My cousin Wedding :)

Hello and Assalamualaikum :)

Hai semuaaa. Hihi. Ce tengok blog aku sekarang. Cantik takk. Cantik kan? Teheee. Thanks la untuk orang yang tolong editkan tu ♥. Nak harapkan aku memang tak reti la kan. Omei betul belog aku jadinya. Btw, untuk follow semua-semua tu kat bawah sekali tau. *haktuihh, macam ada sangat nak follow kau*.

Okayy, now back to tajuk cerita. Hehe. Setelah aku homesick-homesick kat kolej lastly weekend aritu balik rumah. Tak pernah homesick gini woii. Makin besar makin menjadi homesick. Booo sama dia. Hehe. Lagipun memang akan balik pun sebab ada kenduri arwah dekat kampung and kenduri sambut menantu kazen aku. Haruslah aku nak balik kan. Haritu, time kenduri kat umah kazen tak dapat nak datang sebab demam panas. Wuuu. Terlepas kemeriahan. Hee.
Si budak kecik yang gemar bergambar. nasib comeyy
Time kenduri kat rumah nenek haruslah buat kerja sana sini kan. Time basuh pinggan yang super banyak tu aku rasa pinggang aku sakit gilaa. Membasuh sambil duduk ye. Tak tau la kenapa. Tapi aku syak mungkin sebab lemak di perut semakin bercambah menyebabkan sakit bila membongkok. Dem dem dem Amira. Dedulu okayy je. Hahahaha. Best pulak rasanya sebab dah lama tak balik kampung. Melayan adik sedara yang comel-comel belaka.
My twin and my beloved. Forever and always <3
Ni pulak hero kesayangan :)
On Sunday tu la kenduri menyambut menantu kazen aku. Rumah pengantin lelaki dekat  dengan umah nenek aku and dekat sesangat dengan umah pakcik aku. Hahaha. Senang lah kan. Tema pengantin biru aku gasak je pakai baju serba putih dengan tudung merah. Macam aku pulak nak bernikah eh? Kehkehkeh :P Berpeluh aku time iring pengantin sambil bawak dulang hantaran.Mana taknya mencacak matahari atas kepala kan. Hewhewhew. Cair semua makeup-makeup. Haha
Gadis comel lote pembawa dulang hantaran. Hahahaha
Aku pulak memang dah lama teringin nak makan nasi minyak kann, apa lagi memang bersemangat ah nak pi meja makan. Sekali tengok takde ayam masak merah. Aku dah kuciwaa. Wuwuuw. Yela,selalu makan nasi minyak dengan ayam masak merah kan. Tapi, ayam rendang dia sedap gilaaa. Hahaha. Langgar abis diet aku *diet ke?* Tapi, memang sedap. Berpeluh gak ah aku makan.
Ni je yang sempat. *gomok*
Hai saya dah kenyang. Haruslah tepek muka banyak2.
Dah habis makan kenduri semua bergambar ramai-ramai dengan perantin. Aaaa,tapi gambar-gambarnya takde ah. Sebabnya sume dengan photographer kan. Takde yang aku amik sendiri. Sebijik kat atas tu jela gamba pengantin yang ada pun. Perut kenyang, apa lagi balik la kan. Balik umah nenek terus rushing pack barang sebab tumpang pakcik balik Shah Alam. Huuu. Sedih wooo mama ngan abah tak hantar. Homesick tak hilang lagii. Sobs :(

kbaii. banyak kerja menanti minggu ini. Wuwuwuwuwu

Comments

Seri Ayu said…
kenyang makan kat kenduri kan? hikhik

Popular Posts