Semakin berubah menjadi Zombie

Hello and Assalamualaikum :)

Lamanya rasa tak mengupdate blog. Niat di hati sentiasa ada nak update tapi tak dapat nak curi masa. Ni pun im writing this post on 2 a.m. Dushhh. Yeah. Its been super duper busy lately. Sampai 9gag pun tak sempat nak baca hokay. Hahhahaa. Macam berilmiah sangat 9gag tu yang aku nak ambil kira. Tambahan pula, internet dekat kolej haritu dekat 4 lima hari jugak tak berfungsi and it is bad. Bukan setakat tak dapat nak bersosial, nak buat kerja and report pun payah. Haha.

Well, last semester break, aku pergi Medan, Indonesia. Pergi sana adalah tersangat best. Nak update pasal tu, tapi tangguh la dulu. Kan dah cakap tengah busy sekarang ni! Heh. Hahaha. Belahhh. Cuti semester yang dulu-dulu aku pergi Kapalai Island pun tak berupdate lagi. Muahahaa. Dasar pemalas update blog.

Macam aku cakap 2 minggu kebelakangan ni tersangat busy. Busy macam orang gila. Just imagine la ada 7 test, 2 oral test yang dihadapi selama 2 minggu. Tu pun 1 payyper tak settle lagi and it is tomollow night. Tak study mati-mati lagi niii. *sigh*. Matilah haku esokkk.

Disebabkan kebusy-an yang melampau ni jugakla aku sikit lagi nak jadi Zombie. Waktu tidur selagi tak jejak pukul 3 takpayah la katil tu nak menampung berat badan aku yang semakin berat ni. Kadang-kadang mengantuk gila macam mata digam-gam tapi bila memikirkan kerja dan test payyyper yang bakal hancus jika tidur tak sanggup hoi nak tidur awal. Walaupun tidur lewat study, payyper aku taklah berjaya dijawab dengan gempaks pun tapi baiklah berusaha dari tidak. Betul ke idokkkk,

Well, stayup selalu sangat pun tak bagus sebenarnya. Lagi-lagi badan aku bukan jenis yang tahan stayup straight berhari-hari. Cukup ah 5 hari, aku flat lepastu. Macam haritu aku stay up gila-gila punya. Takla study sepenuhnya. Dah nama pun aku ni senang distracted. Bagi mencapai target belajar tu yang 4 5 pagi jugak aku tidur hari-hari. Cukup 5 hari,aku habis je jawab test, badan terus rasa dedar.Keesokan harinya demam dan pengsan. Tidur macam tak ada hari esok. And it happen agains this week. Stay up seminggu, aku balik rumah, lepas isyak tidur tak sedar-sedar. Badan panas, mama kejut subuh pun rasa macam tak mampu nak bangun dan tidur sehingga pukul 2. Gila kan?

Kene jugak jaga kesihatan ni. Banyak dah aku punya prinsip yang aku dah langgar. Kalau dulu, aku jenis yang no stay up too late lagi-lagi bila esoknya ada test or exam. Tapi sekarang? Langgar. I have to. No caffein because it is not healthy at all. But now? Aku macam dah addicted dengan capuccino. Ye, capucinno taklah kuat sangat caffeine macam nescafe or kopi kot? (correct me if im wrong) but it still contain a caffeine right? Jadi addictive. Hari ni dah 3 hari tak minum tadi pergi pasar malam mata melilau cari capuccino and bila dah dapat macam lega. Yeayyy!
Bayangkan eyebag dan pipi sekali ganda lagi besar daripada ni. *sigh*

Nak merungut sangat pun tak boleh buat apa. Dah nama pun student and the workload and subject is getting harder. Berkorban lah kan. Nasib baik lah ada orang yang rajin menemankan study malam-malam sampai tertidur. Heks ♥. Untung jugak dapat roomate yang study kuat. So, bila dia tak tido awal takde la mata aku pun nak mengikut tidur awal kan. Hehe. Welcome eye bag, welcome zombie life. Final is in 8 days. Menggeleter toksah habaq. I`ve to work harder. Subject sem ni susah and aku tak nak pointer aku sem ni teruk. Kalau teruk habis la CGPA aku. Takmo! Kene berusaha keras!

Dah panjang sangat meluahkan perasaan, haha. Nak sambung study. Nak study mati-mati untuk final. Gilprengg-girlpreng ku yang bijaksana tolong menolong aku yang tak berapa nak bijaksana ni belajar eh. Hahaha. Till then. Night, Wassalam ;*


p/s : satu benda aku benci stayup sebab buat aku gemuk. tidur lewat lapar,makan. Gemuk gila sekarang. Argghhhhh



Comments

Ninie said…
minum caffeine byk2 xelok. dl aku ske gila kopi smpai xleh skip lgsg masa breakfast. tp skrg aku dah stop sbb hr tu aku ade mslh kencing berpuluh2 kali tiap hari. xtau nak explain mcm mana. huhu btw goodluck final! sem 2 mmg hazab gila. sama lah kte :'(

Popular Posts