Hello to new semester!

Hello and Assalamualaikum :)

Heyyy,its been a veryyy longg time since i update my blog. Terasa seperti femes-femes sikit orang tanya kenapa tak update blog,dah lama pulak tu. Kelasss. Sedangkan yang menanya tu memang geng-geng aku je. Wakakakka. Cuti selama 2 bulan sangatlah dimanfaatkan dirumah. Internet pun takda, makanya lebih banyak aktiviti berfaedah yang aku buat dari hanya menghadap laptop.Bagus jugak kan.

Aktiviti aku kat rumah adalah menjadi bibik dan driver adik aku sepenuh masa. Tak kerja sebab malas nak kerja time bulan puasa. Hasilnya, skill memasak semakin meningkat. Wahhh. Apa kes kau puji diri sendiri Amira?  Tapi sebab bulan puasa,aku lagi suka buat desert or side dish. Main dish harusla bos besar yang masak. Bila lagi nak makan masakan mama kan :) Hasilnya, gemuk berganda-ganda. Bravo!
Some of the foods
Setelah 2 bulan memanjakan diri di rumah syurga rumah,maka tiba masanya kita kembali ke sekolah. Ayuh! Tapi sem ni aku dah tak duduk kolej.  Huahuahua. Tula,malas lagi ikut aktiviti kolej kan dah kene tendang. Hmm.

View from my room
So,sekarang aku duduk dekat rumah sewa. Hurm. A new start of life. Kolej dengan rumah sewa takkan sama kan. Bak kata orang tu,aku dah besar. Hahaha. Kalau duduk kolej paling ramai berempat sebilik,paling sikit, berdua. Tapi bila rumah ni lebih ramai dari tu and i have to make my self suit with the new environment. Susah sikit tapi nanti InsyaAllah okay. Most of my housemate pun memang yang dah kerja and lebih tua. Jarak umur jauh 2 3 tahun,lain la sikit kan. But hopefully okay je. So far pun, Alhamdulillah :)

First day of class pun not bad. This semester ada kelas dengan dekan kitorang. Masing-masing muka dah cuak nak masuk kelas. Hahaha. Tapi tadi macam okay, taktaula baru first class kann. Hahaha. As long as we follow his rule okay jelah kot kan.Hmm

So,macam biasa,azam sem baru nak strive harder la. But, betul-betul harap sem ni lagi berjaya dari dua sem before ni. Hahahah. Bosan aku result mendatar je. Bagi naik sikit pun jadilah. Amin. This semester makin susahhhh subject dia, maka aku taktau la aku kene tdouble triple kan usaha macam mana. ahaha

Okayla, benti la dulu membebel. Esok kelas 8.30 sampai 6. Huwaaaa. I miss lass semester schedule. Hmm. What to do. Just bear with it la. :)




Comments

D-SIM said…
erm macam best duduk dengan orang yang lebih tua.
anyway, good luck

Popular Posts